Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Daudz dubļu un svaigs Latgales gaiss

Mārtiņš Tolks, 03.06.2009. 00:02

Pagājušā nedēļas nogalē Ezernieku apkārtnē norisinājās Latvijas trofi-reidu čempionāta 3. posms Latgale Trophy 2009. Spītējot neierasti karstajam laikam un visnotaļ pārliekajam putekļu daudzumam, uz starta stājās veselas 20 sporta klašu ekipāžas un vēl tikpat tūrisma klases dalībnieku. Neiztrūkstošs bija arī kvadraciklistu pieplūdums.
Daudz dubļu un svaigs Latgales gaiss

Galerijas:

Sestdien, pateicoties organizatora sagatavotajai, milzīgajai orientēšanās zonai, katrs spēja atrast sev patīkamus dubļus un krūmos paslēpušos celmus. Neiztika bez tehnikas dabas ķibelēm, par ko parūpējās papildsacensības karjerā, kas tika iekļautas programmā skatītāju ērtības labad. Taču, kā jau trofi-reidos ierasts, mašīnas labošana sacensību gaitā ir tikpat pierasta lieta kā brokastis no rītiem. Līdz ar to izstājušos skaits bija minimāls.

Svētdien bija sagatavots saldais ēdiens skatītājiem: apļa trase pie Asūnes, kuru laipni bija atvēlējis TR3 klases leģenda Vilnis Zeiza. Ja sestdien bija pietiekami liela matemātika pie rezultātu noteikšanas, tad te viss vienkārši – kurš vairāk apļu 3 stundu laikā nobrauc, tas arī uzvarējis. Šeit gan mazākās klases tika atdalītas no TR2 un TR3 apvienotās ieskaites, jo izbraukt tiem paredzēto trasi būtu par grūtu. Taču arī vieglākais variants izrādījās pietiekami smags, jo kūdras purva gabaliņš starp kokiem bija pilnīgi pietiekams, lai radītu sastrēgumus un liktu kūpēt vinčām.

TR3 apvienotajā ieskaitē aplis bija garāks un sarežģītāks, taču šoreiz jāsaka, ka mājās pat sienas palīdz un Vilnis Zeiza pārliecinoši izcīnīja uzvaru, pārējiem konkurentiem labprātīgi atsakoties no tālākas cīņas.

Tūristu klases otrās dienas cīņa aizritēja mierīgākā garā, jo kā vēlāk izrādījās, tā netiek ieskaitīta kopvērtējumā, atļaujot braukt savam priekam un neuztraucoties par rezultātu. Taču paskatīties un izmēģināt savu varēšanu pie sportistu punktiem vienalga ir interesanti.

Atskatoties uz rezultātiem, jāteic, ka tie izrādījās likumsakarīgi. Open klasē stabili pārāka bija Arņa Puša ekipāža, neskatoties uz tehniskajām problēmām otrajā dienā. Daudzskaitlīgākajā TR1 klasē beidzot par uzvarētājiem kļuva Aigara Mizgas ekipāža, tādējādi pierādot savu varēšanu un izsakot pretenzijas uz turpmākajiem panākumiem.TR2/3 apvienotajā ieskaitē nevienam cerības neatstāja Vilnis Zeiza, vēlreiz apliecinot ka ir viens no labākajiem braucējiem šajā sporta veidā. Vienīgā uzvara, ko nācās atdot ārzemju pārstāvjiem, šoreiz ceļoja uz Igauniju, jo kvadraciklu ieskaitē uzvarēja igauņu duets Ivo Kikas un Imre Tammkōrv. Tūrisma kausā uzvarētāju prognozēt nebija iespējams, tādēļ šoreiz par tādu kļuva Uģis Strazdiņš.

Lai arī tik tālu no Rīgas, šis posms kārtējo reizi atstāja vispozitīvāko iespaidu, gan sacensību gara, gan arī atmosfēras ziņā.Ne jau par velti džiperi katru gadu ierodas Ezerniekos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV