Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Šodien startēja „Baltic Open Regatta’09” sacensības

Santa Pūce, 06.06.2009. 18:06

Šodien, 6.jūnijā, Pērnavā startēja „Baltic Open Regatta ‘09” burāšanas sacensības. Uz regates pirmā „Swedbank” posma Pērnava – Roja starta līnijas stājās 34 jahtas, pārstāvot 6 valstis – Latviju, Lietuvu, Igauniju, Poliju, Baltkrieviju un Krieviju.
Šodien startēja „Baltic Open Regatta’09” sacensības


Vakar, 5.jūnijā, plkst.19.00 Pērnavā svinīgā gaisotnē tika atklāta Baltijas atklātā regate un jau šodien, 6.jūnijā, startēja pirmais regates „Swedbank” posms, kas burātājus ved no Pērnavas uz Roju. Pirmajā regates posmā startēja ¬¬¬¬¬¬34 jahtas 3 grupās. Rojā sacensībām pievienosies pārējie regates dalībnieki. Laika apstākļi ir mainīgi, taču organizatori prognozē, ka jahtas Rojas ostā varētu ierasties jau sākot ar šo vakaru. Pēc pagājušā gada rezultātiem stiprākās no dalībnieku jahtām ir latviešu „RA”, „Anita” un „Ventoux-Deux”, lietuviešu „Tojana” un igauniešu „Katarina Jee”. Iespējams šī gada regate atklās jaunus līderus. Jāpiebilst, ka šogad „Baltic Open Regatta ‘09” ir arī viens no Krievijas čempionāta „Russia Cup” posmiem, kurā sacenšas „Open800” klases jahtas, padarot regati interesantāku gan pašiem burātājiem, gan skatītājiem.

Kā jau minēts iepriekš, regate noslēgsies 13.jūnijā Liepājā, kur notiks arī grandiozā jahtu izstāde, kas Liepājas ostas apmeklētājus priecēs no 11. līdz 13.jūnijam.

Savukārt rīt, 7.jūnijā, Rojā būs noslēdzies pirmais regates „Swedbank” posms Pērnava-Roja. Par godu šim notikumam visas dienas garumā Rojas ostā notiks dažādi kultūras pasākumi un atrakcijas gan burātājiem, gan ostas apmeklētājiem:

12:00 – 22:45    Tirdziņi, „Annels” atrakcijas, regates jahtu apskate klātienē
20:00        Posma apbalvošanas ceremonija
21:00 – 22.45    Dejas DJ mūzikas pavadījumā

Ikviens varēs klātienē apskatīt regates dalībnieku jahtas, aprunāties ar burātājiem un izjust burāšanas gaisotni, kas pārņems visu ostu un arī pilsētu.

Regati atbalsta radio „SWH”, „Dienas Bizness”, „db.lv”, „BNS”, „Rīgas Viļņi”, „draugiem.lv”, „esports.lv”, Liepājas pilsētas dome, „Hotel Promenāde”, „Fontaine Palace”, „Liepājas jahtu administrācija”, „Liepājas jahtu centrs”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV