Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Ir noslēdzies „Baltic Open Regatta ‘09” pirmais „Swedbank” posms Pērnava-Roja

Santa Pūce, 08.06.2009. 09:36

Svētdien, 7.jūnijā, no rīta, noslēdzās pirmais burāšanas sacensību „Baltic Open Regatta ‘09” „Swedbank” posms Pērnava-Roja. Visi burātāji ir finišējuši veiksmīgi.
Ir noslēdzies „Baltic Open Regatta ‘09” pirmais „Swedbank” posms Pērnava-Roja

Sestdien no Pērnavas uz Roju startēja 34 jahtas 3 starta grupās – 1.grupā startēja lielās jahtas un katamarāni, 2.grupā – Krievijas burātāji ar Open800 klases jahtām un 3.grupā – visas pārējās jahtas, kuras nav iekļautas 1.grupā. „Baltic Open Regatta ‘09” dalībnieku pulkam Rojā pievienosies vēl citi burātāji, kuri prestižās sacensības uzsāks, sākot ar 2. regates posmu.

Pirmās regates jahtas Rojas ostā ieradās ap 6 no rīta un pēdējās ap 10.30. Distances laikā burātāji cīnījās ar bezvēju un lēnu vēju. Tikai rīta pusē vēja stiprums nedaudz pārsniedza 8 m/s. Tagad Rojā burātāji pamazām gatavojas jau nākamajam regates posmam Roja-Roomassaare, kurš startēs jau rīt plkst. 9:00.

Šodien Rojas ostā ap 17 vakarā notiks dažādi kultūras pasākumi un atrakcijas. Vakara programmu noslēgs dziedātāja Ella. Ikvienam ostas apmeklētājam būs iespēja lieliski atpūsties, baudot brīvo gaisotni un skaisto jahtu klātbūtni.

Pirmā „Swedbank” posma Pērnava-Roja rezultāti:
A grupa
1.vieta: Bering  (Ananda) (Latvija)
2.vieta: Galaxy (Latvija)
3.vieta: Džesika (Latvija)
4.vieta: Aralez (Latvija)

B grupa
1.vieta: Katariina Jee (Igaunija)
2.vieta: Baltas (Lietuva)
3.vieta: Ra (Latvija)
4.vieta: Lady L (Lietuva)

D grupa
1.vieta: Ventoux-Deux (Latvija)
2.vieta: Encore (Latvija)
3.vieta: Fourwinds (Polija)
4.vieta: Saga (Latvija)

E grupa
1.vieta: Patriot (Krievija)
2.vieta: Sky Fly (Krievija)
3.vieta: Madagaskar (Krievija)
4.vieta: Raketa (Krievija)

Regati atbalsta radio „SWH”, „Dienas Bizness”, „db.lv”, „BNS”, „Rīgas Viļņi”, „draugiem.lv”, „esports.lv”, „liepajniekiem.lv”, Liepājas pilsētas dome, „Hotel Promenāde”, „Fontaine Palace”, „Liepājas jahtu administrācija”, „Liepājas jahtu centrs”.

Papildus informācija: www.balticopenregatta.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV