Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Sieviešu basketbola spēlē LR valsts himnu izpildīs I.Akurātere

Elija Krauze, 11.06.2009. 12:50

Eiropas sieviešu basketbola čempionāta E apakšgrupas pirmajā spēlē šodien Latvijas valstsvienība tiekas ar 2005.gada čempionvienību Čehiju. Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20.30 un to ievadīs Ievas Akurāteres LR valsts himnas dziedājums Tele2 un Inspired apvienotā korā ‘’Iedvesma’’ pavadījumā. Ģenerālmēģinājums sāksies jau plkst.18:00.

Nākamajos mačos Latvija sestdien tiksies ar Slovākiju, bet pirmdien spēkosies ar Spāniju. Šie abi mači sāksies plkst.20.15.

Šāda līmeņa sacensības Latvijā notiek otro reizi vēsturē - 1937.gadā Rīgā notika otrais Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem. Tomēr Eiropas čempionāti basketbolā Latvijā notiek jau trešo gadu pēc kārtas - 2007.gadā Valmierā sacentās kadetes, bet 2008.gadā Rīgā sabrauca labākie Eiropas juniori.

Latvijas sieviešu valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātā: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Tāre, Zane Tamane, Zane Eglīte, Dita Krūmberga, Aija Brumermane, Anda Eibele, Aija Putniņa, Kristīne Kārkliņa, Sabīne Niedola, Liene Jansone.

„Latvijas sieviešu basketbola izlase savās spēlēs visai Eiropai un pasaulei ir parādījusi, ka ir ne tikai sīvas konkurentes saviem pretiniekiem, bet arī šarmantas un pievilcīgas sievietes. Lai Ievas Akurāteres un kora ‘’Iedvesma’’ izpildītā LR valsts himna mūsu basketbolistes iedvesmo uzvarai!” novēl J.Spoģis, Tele2 tirdzniecības un mārketinga vadītājs.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV