Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Neveiksmes Zviedrijā Uvi Slakteri neaptur

„Riga Powerboat Team”, 14.06.2009. 23:41

Vakar, 13. jūnijā, Zviedrijas pilsētā Strangnasā norisinājās F2 Skandināvijas čempionāta ātrumlaivām otrais posms. „Riga Powerboat Team” pilots Uvis Slakteris, neskatoties uz tehniskā aprīkojuma sagādātajām problēmām, izcīnīja ceturto vietu.
Neveiksmes Zviedrijā Uvi Slakteri neaptur

Pirms sacensībām piloti piedalījās gan brīvajos treniņos, gan kvalifikācijas braucienos, kuros Uvis guva izcilus rezultātus. Arī pirmajā SprintRace disciplīnā neviens nespēja pietuvoties Uvim tuvāk par puskilometru, taču laiva pamazām sāka zaudēt jaudu un 30 metrus pirms pēdējā apļa beigām laiva apstājās.

Tika mainīts gan motors, gan pārbaudīts starteris, taču beigās problēmu atrada reduktorā. Uvis stāsta, ka šāds gadījums vēl nekad nebija bijis, neviens nebija pieredzējis, ka sacensību laikā ieķīlējas reduktors. Par sacensību gaitu Uvis komentē:„Tehniskais sports ir un paliek tehniskais sports. Sākums izskatījās ļoti daudzsološs, taču sacerējāmies pārāk ātri. Pēc SprintRace bija jāskrien mainīt motoru, tāpēc zaudējām pozīciju. Lai nu kā, gonka bija skaista, un tagad gaidām un gatavojamies Latvijas posmam.”

Finālbraucienu Uvis sāka no pirmspēdējās vietas, jo motora maiņa automātiski nozīmē iepriekšējo rezultātu atcelšanu. Sacensību laikā Uvis pakāpās līdz ceturtajai vietai, kurā arī finišēja. Arī laika apstākļi pilotiem neatviegloja sacensību gaitu, jo lija lietus, kas nozīmīgi pasliktināja redzamību.

Nākamais – trešais posms notiks 27. jūnijā tepat Jūrmalā, kurā piedalīsies piloti no no Latvijas, Dānijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Nīderlandes, Norvēģijas un Zviedrijas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV