Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

Aicina uz Vispasaules skeitborda dienu

Gintas Gailītis, 17.06.2009. 09:33 | komentāri (1)

21.jūnijs pasaulē tiek atzīmēts kā vispasaules skeitborda diena jeb „Go skateboarding day”.
Aicina uz Vispasaules skeitborda dienu

Tās pirmsākumi meklējami ASV, kur vairākām kompānijā līdzdarbojoties tika izlemts katru gadu šajā dienā veicināt skeitborda pieejamību lielo pilsētu iedzīvotājiem. To atzina ASV kongress un šogad šī diena tiks atzīmēta piekto reizi.

Tagad skeitbordisti visā pasaulē šajā dienā pulcējas kopā, iziet pilsētu ielās un dažādos veidos veicina skeitborda atpazīstamību un pieejamību jauniešiem.

Arī Latvijā skeitbordistu vidū šī diena ir labi zināma un tiek atzīmēta. Šogad skeiteri tie aicināti uz izbraucienu Purvciemā, kur notiks pasākums „Wild in the Streets”, bet Uzvaras parkā notiks Rīgas čempionāts. Tas sāksies pulksten 11:00 ar sacensībām slalomā un turpināsies 15:00, kad dalībnieki sacentīsies skeitborda spēlē „Game of Skate”. Uz sacensībā tiek aicināts gan vecs, gan jauns, gan liels, gan mazs. Sacensībās piedalīsies vairāki agrāko laiku čempioni – Gints Zommers, Armands Sausiņš, Lienīte Skaraine un citi.

Vakarā notiks skeitborda filmu skatīšanās un sekošana līdzi internetā kā šo dienu pavadījuši skeiteri citur pasaulē.

www.goskateboardingday.org
www.skateboardinfo.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV