Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

Latvijas braucēji startē Eiropas MTB downhill čempionātā

Ieva Meļko, 18.06.2009. 16:42

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Edijs Pauls un Mārcis Šķerbiņins, vienīgie no Baltijas valstīm, startējuši Eiropas čempionātā MTB downhill 2009 elites klasē.
Latvijas braucēji startē Eiropas MTB downhill čempionātā

Eiropas čempionāts MTB downhill 2009 aizvadītājā nedēļas nogalē norisinājās Slovēnijā, Kranjska Gora. Sacensībās piedalījās gandrīz 400 braucēju no apmēram 20 valstīm, tajā skaitā divi dalībnieki no Latvijas – Edijs Pauls un Mārcis Šķerbiņins.

Lai gan laika apstākļi bija lieliski, trasē bija jābrauc ļoti tehniski, lai pārvarētu daudzveidīgos elementus. Kopvērtējumā Latvijas braucēji – Mārcis Šķerbiņins ierindojās 95.vietā, bet Edijs Pauls 102.vietā 167 braucēju konkurencē. Par Eiropas MTB downhill čempionu elites grupā kļuva Niks Bērs (Nick Beer) no Šveices, kurš 2008.gadā ieguvis arī IXS Eiropas kausa downhill uzvarētāja titulu.

„Šīs bija grūtas sacensības, jo pietrūka treniņbraucienu un man gadījās arī tehniskas problēmas. Priekšbraucienā salauzu dakšu, tāpēc nākamajā dienā bija jābrauc ar jaunu, ko aizdeva Eiropas čempions downhill Master grupā. Lai gan rezultātu uzlaboju pat 17 sekundēm, pie jauna inventāra nevar tik ātri pierast, tāpēc rezultāts nav tik labs. Tomēr sacensību laikā iegūta lieliska pieredze, kas palīdzēs gatavoties nākamajām sacensībām!” komentē Edijs Pauls.

Pēc gadu ilgas pauzes, ārstējot sacensībās gūto traumu, Edijs Pauls ir atgriezies, lai pirmo sezonu startētu starptautiskās downhill sacensībās elites grupā Eiropā. Pateicoties LDZ Cargo atbalstam, kalendārā līdz septembrim ieplānotas 20 starptautiskas sacensības. Pats sev menedžeris, šoferis, pavārs, „tūrisma aģentūra”, operators un viss pārējais, lai sponsoru piešķirtos līdzekļus izmantotu pēc iespējas vairāk sacensību apmeklēšanai.

Edijs Pauls sezonu sācis Francijā ar 11.vietu Avalanche Cup Lyon la Sarra, kam sekoja viens Pasaules kausa posms, IXS Vācijas Downhill kausa posms un IXS Eiropas kausa posms Šveicē.

Kā atzīst Edijs, šajā sezonā viņš nepretendē uz iekļūšanu labāko desmitniekā, bet galvenais ir gūt pieredzi un startēt bez nopietnām traumām, lai apzinātos esošo pozīciju pasaules elites grupā. Nākamajā gadā attiecīgi mērķis ir trenēties, lai rezultātus uzlabotu un soli pa solim tuvotos goda pjedestālam. Ja downhill disciplīna tiks iekļauta vasaras olimpiskajās spēlēs, tad tur noteikti piedalīties grib arī Edijs.

Nākamās augstākā līmeņa downhill sacensības – Pasaules kausa downhill 5.posms (UCI World Cup DHI) – notiks jau šajā nedēļas nogalē no 20. līdz 22.jūnijam Mariborā, Slovēnijā, kurā piedalīsies arī Latvijas braucēji.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV