Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvijas izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā pagarinājumā zaudē Krievijas basketbolistēm

LETA, 19.06.2009. 10:40

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla mačā ceturtdien dramatiskā cīņā ar rezultātu 64:69 (15:14, 15:12, 7:13, 16:14, 11:16) pagarinājumā piekāpās Krievijas valstsvienībai, neiekļūstot turnīra pusfinālā.

Latvijas valstsvienības rindās rezultatīvākā ar 23 gūtiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Anete Jēkabsone-Žogota, bet 17 punkti bija Guntas Baško rēķinā. Savukārt Krievijas izlases rindās ar 16 punktiem un 12 bumbām zem groziem izcēlās Marija Stepanova, kamēr Irina Korstina guva 14 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Mača sākumu veiksmīgāk aizvadīja Krievijas izlase, precīzi uzbrūkot grozam par spīti latviešu ciešajai spēlei aizsardzībā, un īsā laikā panāca astoņu punktu pārsvaru - 10:2. Taču ceturtdaļas turpinājumā Latvijas valstsvienībā līderes lomu uzņēmās Jēkabsone-Žogota, demonstrējot teicamu metienu precizitāti un pēdējā minūtē izvirzot mājinieces vadībā ar rezultātu 15:14.

Otrajā ceturtdaļā Latvijas basketbolistēm atkal neveicās metienos, tomēr precīzā spēle aizsardzībā neļāva krievietēm palielināt pārsvaru virs trim punktiem. Ceturtdaļas sestajā minūtē trīspunktu metienu realizēja Krūmberga, vēlreiz izvirzot vadībā Latvijas izlasi - 22:20. Krievietes, zaudējot spēles pavedienu, sāka nervozēt un pieļaut kļūdas uzbrukumā, nespējot apspēlēt latviešu zonas aizsardzību. Divas minūtes pirms puslaika beigām Latvija atradās vadībā ar rezultātu 26:20. Pirmais puslaiks beidzās ar četru punktu pārsvaru latvietēm - 30:26.

Otrā puslaika sākumā atkal kritās Latvijas izlases metienu precizitāte, un latvietes astoņu minūšu laikā spēja gūt tikai piecus punktus. Par spīti kvalitatīvajai spēlei aizsardzībā, tomēr neizdevās saglabāt vadību, un izšķirošās desmit minūtes Krievijas valstsvienība uzsāka ar divu punktu pārsvaru - 39:37.

Ceturtās ceturtdaļas trešajā minūtē Latvijas valstsvienībai pēc Lienes Jansones realizētā tālmetiena vēlreiz izdevās izvirzīties vadībā ar rezultātu 42:41, un cīņa turpinājās punkts punktā, te vienai, te otrai komandai atrodoties vadībā. 30 sekundes pirms mača beigām krievietes kārtējo reizi panāca viena punkta pārsvaru - 52:51 -, kam sekoja kļūda uzbrukumā Latvijas izlases izpildījumā. Latvijai piecas sekundes pirms cīņas beigām bija vēl viena iespēja izvirzīties vadībā, tomēr Kristīnes Kārkliņas tālmetiens lidoja garām grozam.

Sekoja tīša piezīme, pēc kuras Krievijas izlases spēlētāja realizēja vienu no diviem soda metieniem, un Latvijai bija atlikušas trīs sekundes, lai sadeldētu divu punktu starpību. Latvijas izlase minūtes pārtraukumā izšķīrās par uzbrukumu no tuvas distances, kuru teicami izpildīja Gunta Baško, panākot izlīdzinājumu - 53:53 - un izcīnot pagarinājumu.

Pagarinājumā latvietes pieļāva vairākas kļūdas uzbrukumā, bet Bekija Hemonda realizēja tālmetienu, tādēļ rezultāts, sākoties pagarinājuma pēdējai minūtei, bija 62:57 Krievijas izlases labā. Pēdējā minūtē izcilu sniegumu demonstrēja Baško, realizējot trīspunktu metienu un pēc tam gūstot divus punktus ar sodu. Tomēr soda metiens bija neprecīzs, un latvietēm joprojām bija divu punktu deficīts.

Septiņas sekundes pirms mača beigām Baško pie rezultāta 64:67 vēlreiz izmēģināja veiksmi no tālās distances, bet šoreiz raidīt bumbu grozā neizdevās. Tika izdarīta vēl viena tīša piezīme, kuriem sekoja divi precīzi soda metieni, un mača beigu rezultāts bija 69:64 Krievijas labā.

Kā ziņots, otrā ceturtdien notikušajā Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē Francijas izlase negaidīti sīvā cīņā ar rezultātu 51:49 apspēlēja Grieķijas basketbolistes. Savukārt trešdien Baltkrievijas izlase ar rezultātu 70:68 pagarinājumā pieveica Slovākijas valstsvienību un Spānija ar 61:42 apspēlēja Itālijas basketbolistes.

Līdz ar to Latvijas izlase piektdien turpinās cīņu par piekto vietu un iespēju cīnīties par tiesībām piedalīties pasaules čempionātā, pusfinālā par piekto veitu tiekoties ar Itālijas valstsvienību.

Šis mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.15.45.

Savukārt pusfinālā Krievija tiksies ar Spāniju, bet Francijas izlasei pretī stāsies Baltkrievijas komanda.

Jau ziņots, ka pēc Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra, vienības tika sadalītas E un F apakšgrupā, bet pēc šī turnīra labākās četras grupu komandas iekļuva ceturtdaļfinālā.

E apakšgrupas kopvērtējuma pirmo vietu ar desmit punktiem izcīnīja Spānija, bet otro vietu ieņēma Slovākijas izlase, kuras rēķinā bija astoņi punkti. Astoņus punktus izcīnīja arī Latvijas valstsvienība, bet, tā kā tika piedzīvots zaudējums mačā ar Slovākiju, latvietes ierindojās trešajā vietā. Ceturto vietu grupā izcīnīja Grieķijas komanda ar septiņiem punktiem, piektajā vietā ierindojās Čehijas izlase ar sešiem punktiem, savukārt pēdējā - sestajā vietā palika Polijas valstsvienība, kuras rēķinā arīdzan bija seši punkti.

Tikmēr F apakšgrupā uzvarēja Francijas izlase, kas izcīnīja uzvaras visos piecos mačos. Krievija turnīru noslēdza ar astoņiem punktiem, bet trijām komandām bija pa divām uzvarām piecos mačos un septiņiem punktiem. Lai noteiktu galīgo vietu kārtību, vērā tika ņemti komandu rezultāti savstarpējās spēlēs - labākā attiecība bija Baltkrievijai, kas līdz ar to grupā palika trešajā vietā, bet tai sekoja Itālija un Turcija. Tā kā ceturtdaļfinālā iekļuva grupas četras labākās komandas, ārpus izslēgšanas spēļu mačiem palika tieši turcietes. Savukārt pēdējā vietā ar pieciem punktiem palika Lietuvas valstsvienība.

Pēc ceturtdaļfinālu mačiem piektdien "Arēnā Rīga" tiks aizvadīti pusfināla mači par 1.-4. un 5.-8.vietu, bet sestdien notiks spēles par vietām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV