Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Gustavs Gailītis Rīgas čempionātā uzstāda jaunu rekordu

Gints Gailītis, 25.06.2009. 23:43

Uzvaras parkā, kur aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās Rīgas čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes skeitbordā, vispirms notika sacensības slaloma disciplīnās. Kā pirmā disciplīnas bija līniju slaloms, kurā vienā rindā ar vienādu attālumu sarindoti 50 ķegļi. Visātrāk šo trasi veica Gustavs Gailītis – 9,82 sekundēs. Līdzšenējais pasaules rekords pieder zviedram Markusam Zeifartam (Marcus Seyffarth)   – 9,93.
Gustavs Gailītis Rīgas čempionātā uzstāda jaunu rekordu

Rīgas čempionātā tuvākā sekotāja Eiropas čempiona Jāņa Kuzmina labākais laiks – 10,23 sekundes.

Gustava uzradītais laiks ir labākais sasniegums pasaulē, bet, lai tas kļūtu par pasaules rekordu,, to jāakceptē ISSA (Starptautiskajai Skeitborda Slaloma Asociācijai).

Otrā disciplīna bija paralēlais slaloms , kurā iekļuva līniju slaloma 8 labāko rezultātu īpašnieki. Finālā Gustavs pieveica Jāni Kuzminu, bet trešo vietu, pārspējot rīdzinieku Gintu Zommeru, izcīnīja Edžus Konošonoks no Priekuļiem.

Speciālajā slalomā visātrākais bija Jānis Kuzmins, otrais Gustavs Gailītis, trešais liepājnieks Armands Sausiņš.

Junioru grupā par uzvarētājiem kļuva jūrmalnieks Juris Grundulis un liepājnieks Edijs Jermačenko.

Augstlēkšanā, pārvarot 125 cm augstumā novietoto latiņu, 1.vietu izcīnīja jūrmalnieks Mārtiņš Liepiņš.

54 dalībnieki piedalījās „Game of Skate”, kas ir populāra skeitborda spēlē vietās, kur nav skeitparku. Finālā nepārspējams bija rīdszinieks Miks Grantiņš, kurš kļuva par Rīgas čempionu. 2.vietā Edgars Krūmiņš, 3.vietā Toms Gabliks.

Tagad Latvijas labākie slalomisti Gustavs Gailītis, Jānis Kuzmins un Lienīte Skaraine dosies uz Grenobli, kur piedalīsies pasaules kausa izcīņas sacensībās, bet nedēļu vēlāk Jūrmalā viņi tiksies Baltijas čempionātā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV