Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Eiropas kausos basketbolā piedalās divi Latvijas klubi

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 26.06.2009. 17:38

Dalību Eiropas kausu izcīņās basketbolā 2009./2010. gada sezonā šobrīd apstiprinājuši divi Latvijas klubi – Ventspils un TTT Rīga.

Basketbola klubs Ventspils startēs ULEB rīkotajā Eiropas kausa izcīņā (Eurocup), savukārt TTT Rīga jau trešo gadu pēc kārtas pieteikusi dalību FIBA Eirolīgā sievietēm (EuroLeague Women).

Latvijai, bez abām iepriekš minētajām, pienākas arī vieta Eurocup kvalifikācijas kārtā, kura, kā Latvijas čempionāta otrās vietas ieguvējiem, piedāvāta basketbola klubam Barons, taču piekrišana piedalīties šajās sacensībās līdz FIBA noteiktajam termiņam - 24. jūnijam, no kluba nav saņemta.

Lai arī pieteikšanās dalībai Eiropas kausu izcīņās jau ir noslēgusies, līdz 30. jūnijam klubiem FIBA Eiropas nodaļai ir jāsniedz finansiālās garantijas, kas var pavērt iespēju Latvijai Eurocup kvalifikācijas kārtā pieteikt komandu.

Šajā gadījumā šī vieta pienāktos basketbola klubam VEF Rīga, jo Latvijas Basketbola līgas 2008./2009. gada sezonas trešās vietas ieguvēji – ASK Rīga – nākamajā  sezonā no dalības Eiropas kausu izcīņās ir atteikušies.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV