Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Šodien Valmierā atklāj Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi

Mārtiņš Brižs, 26.06.2009. 18:55

Šodien, 26.jūnijā, Jāņa Daliņa stadionā, Valmierā, plkst. 20.00 tiek atklāta Lavijas Jaunatnes vasaras olimpiāde.

Sacensības norisinās 22 sporta veidos no kuriem lielākā daļa notiek Valmierā. Bez Valmieras sportisti sacenšas arī Jūrmalā, Limbažos, Dobelē un Valkā. Kopumā sacensībās piedalās 1797 dalībnieki, no 33 Latvijas pašvaldībām.

No 19. līdz 21.jūnijam Jūrmalā jaunieši sacentās airēšanā, savukārt no 19. līdz 20.jūnijām Rīgā savu sniegumu demonstrēja sporta vingrotāji. Pārējie sporta veidi savus uzvarētājus noskaidros no 26. līdz 28.jūnijam.

Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes galvenā norises vieta ir Valmieras pilsēta. Aktīvākā sportošana un pasākuma koordinēšana notiek Vidzemes olimpiskajā centrā. Bez tā sacensības norisinās arī 6 Valmieras skolās, BMX sporta klubā “Tālava” un Jāņa Daliņa stadionā.

Jauniešu vidū valda labs garastāvoklis un sportisks gars, kas ne tikai ļauj noskaidrot ātrākos un veiklākos, bet arī sniedz visiem svētku sajūtu.

Liels paldies par pasākumu atbalstu ģenerālsponsoram – Latvijas Mobilajam Telefonam.

Sīkāku informāciju par sacensību rezultātiem varat iegūt mājas lapā www.latvijasolimpiade.lv

Latvijas Jaunatnes Olimpiādes vēsture

1992. gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet 1994.gadā - ziemas sporta veidos. Kopš 2002. gada Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas pārauga par Latvijas jaunatnes vasaras olimpiādi, kas notiek reizi divos gados, kad labākie Latvijas jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandās, bet Latvijas Jaunatnes Ziemas olimpiāde notiek katru gadu, kur dalībnieki ir vispārizglītojošo mācību iestāžu audzēkņi.

Sacensības tiek rīkotas, balstoties uz Olimpisko spēļu tradīcijām. Tā ir lieliska iespēja izdzīvot olimpisko gaisotni, iepazīt olimpiskos principus, vērtības un ideālus, iepazīt olimpiskās tradīcijas un olimpiskās kustības garu. Piedalīties sacensībās balstoties uz „Godīgas spēles“ principiem. Pierādīt savu varējumu un noskaidrot labāko.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV