Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

"Ventspils" nākamsezon piedalīsies ULEB Eirolīgā

LETA, 29.06.2009. 16:31

Latvijas čempionvienība basketbolā "Ventspils" nākamsezon piedalīsies ULEB Eirolīgā, aģentūru LETA informēja komanda.

Latvijas čempioni startēs ULEB Eirolīgas kvalifikācijā. Par iespēju startēt sacensību pamatturnīrā "Ventspils" sacentīsies ar kādu no citām septiņām kvalifikācijas kārtas komandām - Trevīzo "Benetton" no Itālijas, vācu Berlīnes "Alba", Atēnu "Maroussi" no Grieķijas, ukraiņu Mariupoles "Azovmash", franču "Orleainaise" un "Le Mans", kā arī beļģu "Charleroi".

Izspēle notiks pēc "play-off" sistēmas - komandas tiks izlozētas četros pāros, aizvadīs vienu spēli savā laukumā un vienu viesos, uzvarētāji tiks nākamajā kārtā.

Otrās kārtas uzvarētājam būs iespēja Eirolīgā, savukārt atlikušās komandas automātiski startēs ULEB kausa pamatturnīrā.

Eirolīgas kvalifikācijas kārtu izloze notiks 8.jūlijā Barselonā.

"Ventspils" komanda savas spēles aizvadīs nevis Ventspilī, bet gan "Arēnā Rīga", jo komandas mājas zālē nav 5000 skatītāju vietu, aģentūru LETA informēja komanda.

"Šāda iespēja ir ļoti labs variants, esam pirmā Latvijas komanda, kam ir dots tāds gods," norādīja ventspilnieku galvenais treneris Agris Galvanovskis. "Eirolīgas turnīrs, protams, ir ļoti prestižs. Mūsu spēlētājiem tā būs ļoti liela pieredze, kas noteikti veicinās spēlētāju izaugsmi. Apzināmies, ka konkurēt ar tādām augsta līmeņa komandām būs grūti, jo saglabāsim savu gados jaunu latvisko sastāvu, iespējams, ka pieaicināsim kādu vienu viesspēlētāju."

"Neskatoties uz to, mēģināsim sasniegt augstākos mērķus. Daļa komandas treniņu procesu jau sāks 7.jūlijā kopā ar augstskolas basketbolistiem, bet basketbola klubs sāks trenēties pēc 20.jūlija. Augusta sākumā komanda, cerams, būs nokomplektēta," teica Galvanovskis.

Jau ziņots, ka šosezon LBL čempionātā uzvarēja "Ventspils" komanda, kas finālsērijā ar rezultātu 4-3 pieveica 2008.gada spēcīgāko komandu "Barons"/LMT. Šī būs pirmā reize, kad Latvijas komanda varēs piedalīties ULEB Eirolīgas turnīrā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV