Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” uzvar 333 minūšu kartinga sacensībās

Mārtiņš Dzenītis, 30.06.2009. 17:32

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda”, kuras sastāvā startēja Andis Neikšāns, Māris Neikšāns, Pēteris Dzirkals, Jānis Boks, Otto Birznieks un Oskars Miķelsons, iepriekšējās nedēļas nogalē uzvarējusi piecarpus stundu kartinga sacensībās, kuras notika sporta kompleksā 333. 10 komandu konkurencē otrās vietas ieguvēji tika apsteigti par vairāk nekā trim apļiem.

Lēmums piedalīties sacensībās tika pieņemts dēļ ilgās pauzes rallija kalendārā – nākamās sacensības Anda un Māra Neikšānu ekipāžām paredzētas tikai augusta beigās, kad risināsies rallijs „Kurzeme”.

„Nolēmām atsaukties Haralda Šlēgelmilha, kurš šīs sacīkstes rīkoja, aicinājumam. Ir jauki svētdienu pavadīt labā kompānijā un nodarbojoties ar to, kas mums patīk – autosportu!,” stāsta Andis Neikšāns, kurš šosezon startē pasaules autorallija čempionātā PWRC klasē. „Mums izdevās savākt ļoti spēcīgu komandu – mums ar Māri pievienojās mans stūrmanis Pēteris Dzirkals, Eiropas autokrosa bagiju cīņās pieredzējušais Jānis Boks, pieredzējušais kartinga un formulu braucējs Otto Birznieks un raidījumu „Zebra” un „Ātruma Cilts” videoinženieris Oskars Miķelsons, kuram ir vairāku gadu pieredze Latvijas kartinga čempionātā. Jau sacīkstes sākumā zinājām, ka, braucot pārdomāti un nepieļaujot kļūdas, varēsim pacīnīties par uzvaru.”

Sacīkstes laikā pierādījās, ka „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” tiešām ir spēcīga un visu komandas dalībnieku rezultāti bija ļoti vienmērīgi. Šāda stabilitāte ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru – tuvākie sekotāji pēc 333 minūšu ilga brauciena atpalika par vairāk nekā trim apļiem.

„Prieks, ka varam popularizēt savu komandu arī laikā, kad rallija sacensības nenotiek,” piebilst Māris Neikšāns. „Arī vasaras laikā, kad sacensību nebūs, mūs varēs redzēt dažādos pasākumos. Tā, piemēram, ar „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandu” varēs tikties visi Latvijas „Grand Prix” apmeklētāji, kuri 1. augustā Daugavpilī apmeklēs spīdveja sacensības ar pasaules spēcīgāko braucēju piedalīšanos. Daugavpilī būs klāt abas komandas ekipāžas „pilnā aprīkojumā” – ar sporta automašīnām, servisa zonas telti un pārējiem „atribūtiem”.”

333 minūšu kartingu sacensību rezultāti
1.
Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda
278 apļi (labākais aplis – 1:09,262)
2.
Pupi
275 apļi (labākais aplis – 1:09,570)
3.
ATG Komanda
274 apļi (labākais aplis – 1:08,889)
4.
Resnie Racing Putni
274 apļi (labākais aplis – 1:09,428)
5.
Bīstamās Mājsaimnieces
274 apļi (labākais aplis – 1:09,584)
6.
LAK-Y Racing Team
273 apļi (labākais aplis – 1:10.255)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV