Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Mārtiņam Morozam labākais sasniegums F-4S klasē

UPB Energy, 01.07.2009. 22:47

Divos Vācijas ADAC ūdens motosporta čempionāta posmos F-4S klasē startējis liepājnieks UPB Energy komandas braucējs Mārtiņš Morozs, kurš pirmajā no tiem, kas norisinājās Brodenbahā, izcīnījis augsto otro vietu. Tas Mārtiņam šajā klasē ir labākais sasniegums.
Mārtiņam Morozam labākais sasniegums F-4S klasē

Lai iegūtu pēc iespējas augstāku starta pozīciju galvenajā braucienā, liepājnieks vispirms piedalījās kvalifikācijas braucienā, kurā uzvarēja, bet vēlāk sprinta braucienos ieņēma attiecīgi ceturto un otro vietu, kas deva iespēju startēt no otrās starta pozīcijas. Izšķirošajā braucienā Mārtinš pēc otrā pagrieziena ļoti veiksmīgi izmantoja Vācijas un Zviedrijas pilotu kļūdas un spēja izvirzīties vadībā. Lielāko daļu no distances Mārtiņs atradās vadībā,bet dažus apļus pirms finiša apsteidzot vairākus atpalicējus veiksmīgāks izrādījās  zviedru pilots Oskars Samuelsons, kurš arī uzvarēja.

Nākamais posms Lorcā Mārtiņam vairs nebija tik veiksmīgs.Kvalifikācijā tika iegūta ceturtā vieta. Uzsākot pirmo sprinta braucienu Mārtiņš spēja noturēt ceturto poziciju un pēc dažiem apļiem uzsāka cīņu par trešo vietu , kurā atradās zviedrijas pilots, pagājušā gada pasaules čempions Daniels Sparings. Pēc vairāku apdzīšanas manevru mēģinājumiem, vienā no pagriezieniem tas beidzot izdevās un Mārtiņš pakāpās uz trešo vietu. Bet diemžēl mēģinot atgūt zaudēto poziciju Daniels pietuvojās parāk tuvu Mārtiņam, kā rezultātā notika laivu saskaršanās un abu pilotēto laivu uzlidošana gaisā.Avārija bija iespaidīga ,bet par laimi bez nopietnām sekām sportistiem. Abi tika cauri ar viegliem sasitumiem, bet Danielam vēlāk veicot rūpīgāku apskati slimnīcā nācās ieģipsēt izmežģīto kāju. Pēc avārijas tika strādāts līdz pusnaktij lai savestu kārtībā laivu un dzinēju, bet nācās konstatēt, ka ir bojāts dzinēja elektronikas bloks un galvenajam braucienam to saremontēt vairs neizdevās. Posmā uzvarēja vācijas pilots Stefans Hāgins.

Tagad M. Morozs gatavojas pasaules čempionātam F-4S laivu klasē, kas augusta vidū notiks Berlīnē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV