Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Madaram uzvara noslēdzošajā turnīrā

Žanis Buklovskis, 06.07.2009. 09:53

Pagājušajā ceturtdienā 02.07. NB biljarda kluba telpās notika noslēdzošais septītais NB darts turnīra posms pirms premjerlīgas sacensībām. Jau ceturto reizi pārāks izrādijās Madars Razma. Sacensībās piedalījās 26 spēlētāji.
Madaram uzvara noslēdzošajā turnīrā

Apakšgrupu spēlēs vidējais virs 20 punktiem ar vienu šautriņu padevās pieciem spēlētājiem. Augstākais no tiem bija Žanim Buklovskim (25,69) spēlē pret Jāni Vidruski. Vēl Jurijam Botvinko (24,44) pret Ievu Brikmani-Buklovsku, kā arī Jurijam (21,78) pret Ilvaru Drauli (20,80), Madaram Razmam (20,45) pret Jāni Kaļķi, Paulam Beķerim (20,45) pret Vari Vilcānu.

Šis turnīrs bija noteicošs Ronaldam Mežalam un Žanim Buklovskim, vēlāk noskaidrojās ka arī Jurijam Botvinko. Žanis un Ronalds pirms sacensībām dalīja 4. vietu ar 26 punktiem katrs, bet Jurijam bija 6. vieta ar 21. punktu. Žanim un Ronaldam sanāca tikties savā starpā jau 1/4 finālā, kur sīvā cīņā izšķirošajā legā Ronalds izmantojot Žaņa kļūdu un pabeidzot no 120 it kā nodrošināja sev vietu premjerlīgā. Žanis no šīs cīņas jau bija izslēgts. Taču pa otru zaru sistēmā uz augšu virzījās arī Jurijs.

Pusfināli
Pirmajā pusfinālā tikās Madars un Ronalds. Ronaldam lai viennozīmīgi nodrošinātu vietu premjerlīgā bija jāiekļūst finālā, taču šoreiz veiksme bija Madara sabiedrotā. Madars Razma (22,25) ar 3:2 svinēja uzvaru pār Ronaldu Mežalu (23,55).

Otrajā pusfinālā tikās Jurijs Botvinko un Mareks Gražuls. Šajā duelī uzvaru izcinīja Jurijs (18,11) ar 3:0 pārspējot Mareku (16,67), kas Jurijam pavēra ļoti labas izredzes kopvērtējumā apsteigt Ronaldu pie nosacījuma, ja Ronalds zaudēs spēli par 3. vietu.

Spēle par 3. vietu
Šajā spēlē tikās Ronalds un Mareks. Ja Marekam šajā cīņā nekas nebija nepieciešams, tad Ronaldam bija nepieciešama tikai uzvara, lai garantētu sev vietu Premjerlīgā. Taču arī šajā spēlē Ronalds (21,03) ar 2:3 piekāpās Marekam (21,54). Ronaldam atlika gaidīt fināla iznākumu.

Fināls
Pēc Ronalda zaudējuma spēlē par 3. vietu viss bija par labu Jurijam, kam bija nepieciešams uzvarēt turnīru, lai automātiski kvalificētos 1. Latvijas Darts Premjerlīgai. Taču šoreiz diemžēl tas nenotika, jo Jurijs (20,53) finālā ar 1:3 piekāpās Madaram (21,10).

Statistika
"180" jeb maksimumu pa vienai reizei iemeta Žanis Buklovskis un Ilvars Draulis. 140 un vairāk punktus pa 5 reizēm katrs guva Madars, Jurijs un Ronalds. Ronalds arī 29 reizes guva 100 un vairāk punktus. Ātrākie legi šajā turnīrā ar 16. šautriņu padevās Jurijam un Marekam. Savukārt augstākais nobeigums no 125 padevās Madaram.

Kopvērtējums
Kopvērtējuma pirmajā vietā ar 76 punktiem atrodas Madars Razma, kurš jau pēc iepriekšējā posma bija sev nodrošinājis pirmo vietu reitingā un vietu Latvijas Darts Premjerlīgā. Otrajā vietā ar 54 punktiem Mareks Gražuls, bet trešajā ar 38 punktiem atrodas Imants Nikolajevs. Arī Imantam ir nodrošināta vieta Premjerlīgā. Ceturtajā vietā ar 32 punktiem Ronalds Mežals, kam ar 31 punktu seko piektajā vietā esošais Jurijs Botvinko, bet sestajā vietā ar 30 punktiem Žanis Buklovskis.

Pilnu sacensību statistiku un turnīra tabulas var apskatīt www.latviadarts.com

No 09. jūlija sākas jauns NB Darts līgas reitings, kurš ilgs vienu mēnesi (4 sacensības) līdz otrajai Latvijas Darts Premjerlīgai, kura 01. augustā notiks Vecrīgas NB biljarda klubā Šķūņu ielā 9.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV