Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Andrejsalieši rīko starptautisku regati

andrejsala.lv, 13.07.2009. 09:26

18. un 19. jūlijā Jūrmalā, Lielupē, 36. līnijas galā norisināsies 2009. gada Baltijas čempionāts TOPCAT klases katamarāniem. Šo regati rīko Latvijas TOPCAT klases asociācija, kas jau trīs gadus aktīvi darbojas Andrejsalā. Asociācijas sadarbības partneru vidū ir arī citi salinieki – šopavasar nodibinātais Pilsētas jahtklubs un SIA Baltijas Tirdzniecības Sistēma, kā arī Jūrmalas dome un Jūras skautu osta.
Andrejsalieši rīko starptautisku regati

Baltijas čempionātā piedalīsies Eiropā sevišķi populārie TOPCAT klases katamarāni, kas izceļas ar lielu kustības ātrumu un dinamiku. Regatē dalību pieteikuši 36 burātāji – Latvijas TOPCAT klases asociācijas biedri un viesi no Vācijas, kuru vidū ir Starptautiskās TOPCAT klases asociācijas prezidents Ingo Gebharts (Ingo Gebhardt), viceprezidents Volfgangs Kordess (Wolfgang Kordes), kā arī cilvēks numur viens TOPCAT katamarānu pasaulē, to ražotājs un bijušais pasaules čempions Brends Breimans (Brend Breymann).

Sacensību programma

Sestdien, 18. jūlijā

9.30–11.30        Regates dalībnieku reģistrācija

11.00                Žurnālistu un viesu ierašanās svētku teltī

12.00                Regates atklāšana

12.30                Pirmā brauciena brīdinājuma signāls

 

Svētdien, 19. jūlijā

11.00                Otrās dienas brauciena brīdinājuma signāls

17.00                Apbalvošana, sacensību  noslēgums

Pagājušā gada Baltijas čempionāts TOPCAT katamarāniem risinājās Daugavā pie Andrejsalas, un tajā par uzvarētāju kļuva Vācijas burāšanas veterāns B. Breimans. „Katru gadu regati rīkojam cituviet,” mums pastāstīja Latvijas TOPCAT klases asociācijas prezidente Lolita Simanoviča. „Šoreiz pēc vācu viesu ierosinājuma izvēlējāmies Jūrmalu, jo šie katamarāni ir vislabāk piemēroti pludmales apstākļiem, smilšainam krastam, kur tos ērti iestumt ūdenī un pēc tam izdabūt laukā. Protams, pateicamies par atbalstu, ko sacensību organizēšanas gaitā mums snieguši citi andrejsalieši, kā arī Andrejsalas radošajai videi, kam ir nozīmīga loma visdažādāko ideju tapšanā un īstenošanā.”

Papildu informācijai: Lolita Simanoviča, 29558853.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV