Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Viļņas kauss āra frisbijā paliek Lietuvā

Dainis Jakovels, 13.07.2009. 10:34

Nedēļas nogalē, 11. – 12. Jūlijā, Lietuvā otro reizi tika izcīnīts āra frisbija Viļņas kauss. Turnīrā dalību ņēma divas latviešu komandas – Ultimate Decision un Latvijas junioru (U-19) izlase –, ierindojoties attiecīgi 4. un 5. vietā.
Viļņas kauss āra frisbijā paliek Lietuvā

Pirmajā dienā astoņas komandas aizvadīja grupu spēles, lai noskaidrotu ceturtdaļfināla pretiniekus. Komanda Ultimate Decision izcīnīja 2. vietu savā grupā, bet Latvijas junioru izlase – 3. vietu, kas nozīmēja – abu Latvijas komandu ceļiem jākrustojas jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā. Šis duelis norisinājās spraigā cīņā, pēc pirmā puslaika rezultāts bija 7:6 komandas Ultimate Decision labā. Tālākajā spēles gaitā Ultimate Decision spēja pārņemt iniciatīvu savās rokās un izcīnīt uzvaru ar rezultātu 12:8, nodrošinot vietu turnīra pusfinālā.

Pusfinālā latviešu Ultimate Decision tikās ar lietuviešu Vorai, spēle norisinājās punkts punktā. Tās izskaņā latvieši spēja izvirzīties vadībā ar rezultātu 12:10, tomēr mājiniekiem izdevās lauzt spēles gaitu un gūt četrus punktus pēc kārtas, izcīnot uzvaru – 14:12. Cīņā par 3. vietu Ultimate Decision mērojās spēkiem ar citu lietuviešu komandu Zepps. Arī šajā spēlē cīņa bija līdzīga, tomēr tās galotni mājinieki aizvadīja pārliecinošāk, izcīnot uzvaru ar rezultātu – 16:13.

Cīņā par 5. vietu pārliecinoši dominēja Latvijas junioru izlase, uzvarot lietuviešu komandas Stalo Kalnas un Skraidantys drambliai.

Spēle gara balvu citu komandu vērtējumā ieguva lietuviešu komanda Stalo Kalnas.

Latvijas Frisbija federācija informē, ka 15. – 16. augustā Ikšķilē norisināsies Latvijas čempionāts āra frisbijā, divām labākajām komandām būs iespēja piedalīties Ziemeļaustrumeiropas reģionālās atlases āra frisbija turnīrā klubiem (29.un 30.augusts Tallina, Igaunija). Septembra vidū Lietuvā pulcēsies Batlijas frisbija klubi spēcīgākā noskaidrošanai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV