Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Toms Smilškalns un Lauris Gūtmanis kļūst par pasaules čempioniem

Latvijas Ūdens motosporta federācija, 13.07.2009. 13:49

Tallinā notikušajā pasaules čempionātā ūdens motosportā par pasaules čempioniem kļuva Latvijas sportisti Toms Smilškalns un Lauris Gūtmanis attiecīgi JT250 un S550 laivu klasēs 74 sportistu konkurencē, kuri pārstāvēja 15 valstis. O125 klasē triumfēja mājinieks Erko Abrams.
Toms Smilškalns un Lauris Gūtmanis kļūst par pasaules čempioniem

Lai noteiktu uzvarētāju, visās klasēs notika četri braucieni un S550 klasē visos braucienos pārliecinoši uzvarēja Lauris Gūtmanis, aiz sevis atstājot leģendāro Polijas sportistu septiņkārtējo Eiropas un četrkārtējo pasaules čempionu „profesoru” Lehoslavu Ribarčiku. Trešais palika igaunis Ēriks Āslavs Kāsiks.

Latvijas sportistiem JT 250 klasē jauniešiem bija daudz sīvāka konkurence, lai nokļūtu uz goda pjedestāla. Sacensību finālā iekļuva 24 spēcīgākie un rezultāti bija ļoti blīvi. Nākamo pasaules čempionu Tomu Smilškalnu no otrajā vietā braucošā konkurenta lietuvieša Nerjusa Malinauka šķīra tikai daži desmiti centimetru katrā iebraucienā un tas bija liels pārdzīvojums ne tikai pašam sportistam, bet arī krastā esošajai ģimenei, komandai un līdzjutējiem.

„Tas ir fantastisks panākums Latvijas Ūdens motosportam”, priecīgi pavēstī Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems. Mēs 2008.gadā neieguvām nevienu titulu, bet laicīgi veicot „mājas darbus” ziemā, tagad atkal esam uz pasaules čempionāta augstākajiem pakāpieniem. Vēlos izteikt lielu pateicību jauno čempionu ģimenēm, treneriem, komandām un atbalstītājiem. Latvijas Ūdens motosporta federācija īpaši pateicas Jānim Milleram, kurš sagatavoja Toma Smilškalna laivu startam pasaules čempionātā.

Starptautiskās ūdens motosporta federācijas (UIM) prezidents itālis Rafaels Kjulli (Raffaele Chiulli), kurš pirmo reizi bija ieradies Baltijā, bija ļoti pārsteigts par reģiona spēcīgajiem sportistiem. Viņš jokojot atzīmēja, ka: „Baltieši nav īpaši viesmīlīgi, jo no deviņām medaļām sešas palika Baltijas valstu sportistiem un tikai viena aizceļoja uz ūdens motosportā spēcīgāko un saulaino Itāliju.” Viņš bija patiesi izbrīnīts, ka bez medaļām palika spēcīgie ASV, Krievijas, Dienvidāfrikas, Ungārijas un citu valstu sportisti. Pasaules čempionāta apbalvošanas ceremonijā Rafaels Kjulli izteica pateicību Baltijas valstu federācijām par ieguldīto darbu tieši jauniešu JT 250 klases attīstībā un pauda cerību nākotnē redzēt kādu no Baltijas uz F1 augstākā pjedestāla pakāpiena.

Jau nākamajās brīvdienās visi Latvijas ūdens motosporta un motoru sporta draugi tiek laipni aicināti uz Alūksni, kur Alūksnes ezerā notiks Baltijas valstu čempionāts un Eiropas čempionāta posms ūdens motosportā Formula R 1000 klasē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV