Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Rīgas Šaha federācija un skola rīkos publiskās šaha sacensības Molā

Maija Straupmane, 14.07.2009. 12:53

18.jūlijā tirdzniecības centrā Mols plkst. 12:00 sāksies publiskās šaha sacensības. Sacensībās aicināti piedalīties visi šaha amatieri un meistari. Turnīra dalībniekiem būs iespēja sacensties ar Valdi Saulespurēnu - ASV čempionu junioru grupā, kā arī izmēģināt iemaņas lielajā šahā – spēlēt 2 m2 lielā laukumā.
Rīgas Šaha federācija un skola rīkos publiskās šaha sacensības Molā

„Publiskajās sacensībās varēs piedalīties tie 50 kandidāti, kuri pirmie pieteiksies turnīra reģistrācijā 18.jūlijā plkst. 12:00 t/c „Mols”,” stāsta „Mols” menedžere Lelde Gangnuse, piebilstot, ka ar turnīra noteikumiem var iepazīties http://chess.lv/lv/forums/?tid=175.

Kopumā turnīrs notiks 9 kārtās, kuru laikā tiks noteikts Rīgas labākais šaha spēlētājs. Zināms, ka starp turnīra kārtām notiks arī 16 zibens mača partijas. Tajās piedalīsies šaha mācekļi no Šaha skolas, kuriem vienlaicīgi spēle tiks vērtēta kā mācību ieskaite. „Zibens šahs ļoti patīk skatītājiem, jo tajā ātri jāspēj orientēties un pieņemt lēmumus. Katram spēlētājam visai spēlei dota tikai 1 minūte laika. Tādēļ bieži vien zibens šaha spēles laikā figūriņas lido pa gaisu un spēlētāji nogurst kā pēc maratona skrējiena,” stāsta Ģirts Kazmins, Rīgas Šaha skolas direktora vietnieks.

„ASV čempions junioru grupā – latvietis Valdis Saulespurēns spēlēs vienlaicīgi ar 10 cilvēkiem. Čempions pieies pie katra pretinieka un parādīs meistarklasi šahā,” stāsta L.Gangnuse.

Paralēli turnīram, skatītāji varēs apgūt īso apmācības kursu šaha spēlē, kā arī piedalīties viktorīnās, atbildot uz āķīgiem jautājumiem.

Turnīra uzvarētājs saņems ļoti vērtīgu balvu – dāvanu karti no ceļojumu aģentūras Vanilla Travel, savukārt pārējie dalībnieki piedalīsies cīņā par dāvanu kartēm no aktīvās atpūtas un izklaides centra Go Planet.




» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV