Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Alūksnē notiks ūdens motosporta čempionāti

Latvijas Ūdens motosporta federācija, 15.07.2009. 13:45 | komentāri (1)

Šajās brīvdienās, 18. un 19. jūlijā, Alūksnes ezerā, Alūksnē norisināsies Eiropas čempionāta posms Formula R 1000 klasē un Baltijas Valstu atklātais čempionāts ūdens motosportā.

Alūksnē uz atklāto Baltijas Valstu čempionātu ieradīsies gandrīz 80 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas. Būs iespēja redzēt pasaules un Eiropas čempionus vairākās laivu klasēs, sākot no jauniešu JT250 klases līdz pat Formulai 2. Sen neredzētas, aizraujošas un skaļas būs sacensības skuteriem Formula 500 klasē, kura pavisam nesen bija viena no populārākajām un ātrākajām laivu klasēm pasaulē.

Dalību Eiropas čempionāta posmā pieteikuši visi čempionāta līderi, kā arī visi seši Latvijas piloti un viesi no Lietuvas, Ukrainas, Vācijas un Lielbritānijas. Pēc pirmā posma, kurš notika 23.maijā Jedovnicā, Čehijas Republikas pilsētā, vadībā ir 2007. gada Eiropas čempions vācietis Udo Kašube (Honda), otrais Peters Heibuhs (Honda, Vācija) un trešais vēl viens vācu pilots Herbers Reinhards (Yamaha). Šogad Eiropas čempionāts Formula R1000 gliseriem notiks četros posmos un šā gada čempions tiks noskaidrots 19. un 20. septembrī Kriebšteinā un Laufenā, Vācijā.

Sestdien, 18. jūlijā, Alūksnē sacensības sāksies plkst. 13.00, bet svētdien, 19.jūlijā, – 10.00 no rīta.

Jau tradicionāli Alūksnes pašvaldība ir noorganizējusi atpūtas programmu sportistiem, pilsētas viesiem un alūksniešiem. Sestdienas vakarā Pilssalas estrādē plkst. 19.00 visus priecēs Ata Auzāna Daugavpils oranžais koris un, protams, kā vienmēr vakarā plkst. 22.00 visi tiek aicināti uz Nakts balli, kurā spēlēs Atis Auzāns un muziķu grupa no Daugavpils.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV