Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Lotārs Millers – trešais Eiropas čempionāta posmā Alūksnē

LŪMSF preses dienests, 20.07.2009. 14:16

Sestdien un svētdien Alūksnē notika Eiropas čempionāta otrā posma sacensības ūdens motosportā Formulas R-1000 klasē, tāpat vienlaicīgi arī Baltijas valstu atklātais čempionāts citās laivu klasēs. Eiropas čempionāta posmā Latvijas pilots Lotārs Millers ( „Mēmeles Sports”) ieguva trešo vietu, atpaliekot tikai no diviem vāciešiem Udo Kašubes un Petera Haibuha.
Lotārs Millers – trešais Eiropas čempionāta posmā Alūksnē

Alūksnē aizvadītās nedēļas nogalē bija grandiozi ūdens motosporta svētki, jo kopā dažādās laivu klasēs startēja gandrīz simts sportistu. Labais laiks un daudzie skatītāji padarīja šīs sacensības īpaši saistošas. Šoreiz programmas nagla bija Eiropas čempionāta posms Formulā R-1000, kur piedalījās deviņi piloti. Katru dienu bija jāveic pa diviem braucieniem, apļa garums 1330 metri, ik braucienā desmit apļi. Ieskaitē tika vērtēti trīs labāko braucienu rezultāti. „Izdarījām visu ko varējām un no minimuma izspiedām maksimumu,”- tūdaļ pēc apbalvošanas ceremonijas Alūksnes Pilssalas estrādē sacīja Lotārs Millers. „Mums tomēr dzinēji vājāki, neesam tik bagāti kā vācieši, turklāt vajāja arī sīkas tehniskas problēmas.” Lotārs Millers uzvarēja otrajā braucienā, divreiz finišēja trešais, bet vienā no braucieniem pusdistancē izstājās. Tobrīd Millers atradās otrajā pozīcijā, taču dzenskrūves asij nogrieza ķīļsiksnu un dzinējs sāka darboties tukšgaitā. Nenoliedzami labākais bija vācietis Udo Kašube, kas uzvarēja trijos braucienos, taču vienu tehniska defekta dēļ neveica. Kašube tagad ir pārliecinoši pirmais arī kopvērtējumā, savukārt mūsu sportisti pirmajā posmā Čehijā nestartēja. Alūksnē vēl Latviju šajā klasē pārstāvēja Māris Brigmanis, Jānis un Valdis Kuķalki, tāpat Andris Musts. Ceturto vietu ieguva vēl viens vācietis Holgers Štols, savukārt Māris Brigmanis savās debijas sacīkstēs tādā līmenī bija piektais. Vēl šogad Eiropas čempionātā būs trīs posmi dažādās Vācijas pilsētās.

Vienlaicīgi Alūksnē notika arī Baltijas valstu atklātais čempionāts visās laivu klasēs, kur piedalījās ne tikai Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, bet arī daži Krievijas sportisti. Valstu vērtējumā Latvija ar minimālu pārsvaru uzvarēja Igauniju, bet mūsu klubu vērtējumā šoreiz pirmā vieta „Mēmeles Sportam”. Viskuplākais dalībnieku skaits atkal bija jauniešu JT-250 klasē, kur startēja 21 sportists, turklāt visi godam veica distanci. Par Alūksnes posma uzvarētāju kļuva Igaunijas sportists Henrijs Fatkins, otrais alūksnietis Ivo Egle (Nord Ost), trešais šā gada pasaules čempions Toms Smilškalns („Mēmeles Sports”). Vēl vienam šā gada pasaules čempionam liepājniekam Laurim Gūtmanim pārliecinoša uzvara motorlaivu S-550 klasē. No Latvijas sportistiem savās laivu klasēs vēl par uzvarētājiem Baltijas atklātajā čempionātā kļuva Vladimirs Ušakovs (Jūrmala, skuteru O – 125 klase), Zigfrīds Bitainis („Mēmeles Sports”, skuteru O – 500 klase), Lotārs Millers („Mēmeles Sports” , gliseri R-1000), Normunds Sniķers ( Alūksnes „Nord Ost”, gliseri RN 2000) un Uvis Slakteris („Mēmeles Sports”. Formula 2).

Nākamie Latvijas čempionāta posmi notiks 8.augustā Jelgavā un 22.augustā Jūrmalā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV