Sestdiena, 05.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Amālija;

Rogaininga Eiropas čempionāts Latvijā

easyget.lv, 05.07.2007. 08:55

Pēc nepilna mēneša, 28. un 29.jūlijā, Smiltenes apkārtnē norisināsies 4. Eiropas čempionāts rogainingā, kurā tiks sadalītas arī Latvijas čempionāta medaļas. Tautas sporta cienītājiem būs iespēja piedalīties četras reizes īsākā - 6 stundu rogainingā.
Rogaininga Eiropas čempionāts Latvijā
Rogainings ir komandu sacensības ļoti garas distances veikšanā, orientējoties apvidū ar kartes un kompasa palīdzību. Sacensību mērķis ir savākt pēc iespējas vairāk punktu, kuri tiek piešķirti par kontrolpunktu apmeklēšanu distancē 24 stundu laikā. Distancē kustība atļauta tikai ar kājām, kontrolpunkti apmeklējami brīvi izvēlētā secībā.

Līdz 3. aprīlim uz Eiropas čempionātu pieteiktas 131 komandas (aptuveni 300 dalībnieki) no 10 dažādam valstīm, un viņiem pievienosies 2 komandas no rogaininga dzimtenes Austrālijas, kas startēs Eiropas čempionātā ārpus konkurences. Salīdzinājumā ar iepriekšējiem Eiropas čempionātiem, šis jau tagad ir pārspējis iepriekšējo rekordisti – Igauniju (2. Eiropas čempionāts), kurā startēja 89 komandas no 9 valstīm.

Čempionāta galvenais organizators Raimonds Lapiņš atklāja, ka sportistiem no Latvijas būs ļoti lielas priekšrocības, salīdzinot ar dalībniekiem no citām valstīm, jo citur rogainings tiek organizēts daudz atklātākos mežos nekā tas būs Smiltenē.

Sacensību mājas lapa: www.rogaining.lv
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV