Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Noslēgusies Eiropas Jaunatnes olimpiādes pirmā diena

Mārtiņš Brižs, 21.07.2009. 00:22

20.jūlijā Somijas pilsētā Tampere norisinājās Eiropas Jaunatnes olimiādes pirmā diena. Mūsu sportisti šodien piedalījās peldēšanā, vieglatlētikā un tenisā.

Pirmos rezultātus sagaidījām no peldētājiem. Labākais rezultāts Latvijas komandai no Antona Voitova, kurš 200m uz muguras ierindojās 26.vietā. Kā atzina paši peldētāji - vairāk un nopietnāk jātrenējas, taču viņi ir gatavi sevi pierādīt nākamajos startos.

Abas Latvijas tenisistes Ksenija Tihomirova un Aleksandra Nionova pirmās kārtas vienspēles uzvarēja, taču diemžēl Iļja Fomkins un Kristaps Lapiņš zaudēja. Abām meitenēm cīņa noritēja spraigi. Ņemot vērā kā pirmās kārtas spēles notiek bez tiesnešiem, bez to palīdzības tomēr neiztika ne Ksenijas, ne Aleksandra, jo abu cīņās bija strīdīgi gadījumi, taču pozitīvais rezultāts ir jūtami uzlabojis kopējo noskaņu. Novēlam meitenēm labus rezultātus arī turpmākajās spēlēs. Bez tam gaidīsim rezultātus arī no dubultspēlēm, kuras tika pārtrauktas spēcīgā lietus dēļ.

Spraigas cīņas norisinājās arī vieglatlētikas stadionā. Diemžēl tālākām cīņām nekvalificējās ne trīssoļlēcēja Santa Matule, ne 100m sprintere Māra Karakone, ne 400m Renārs Stepiņš, ne arī 800m Madis Svincovs. Šīsdienas labākais rezultāts 2000m šķēršļu skrējienā Ritvaram Dombrovskim, kurš finišēja desmitais. Veiksmīga diena arī augstlēcējai Laurai Ikauniecei, kura kvalificējās tālākām cīņām kopā ar pārējām meitenēm pārvarot augstumu 1.74.

Rīt turpināsim sekot līdzi rezultātiem un atbalstīsim Latvijas komandu.

Latvijas izlases sastāvā ir 49 sportisti vecumā no 15 līdz17 gadiem. Jaunieši startēs 6 sporta veidos no deviņiem sacensību programmā iekļautajiem. Latvija tiks pārstāvēta tenisā, džudo, vieglatlētikā, vingrošanā, peldēšanā un riteņbraukšanā.

Labākie Latvijas jaunieši vienā komandā apvienoti pateicoties  Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Olimpiskās komitejas sadarbībai, kā arī ģenerālsponsoram Latvijas Mobilais Telefons un sponsoram Swedbank.

Sīkāka informācija par Eiropas Jaunatnes olimpiādi Tamperē interneta mājas lapā http://www.tampere.fi/english/2009.html


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV