Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvija uzvar Baltijas čempionāta komandu vērtējumā

LŪMSF preses dienests, 21.07.2009. 13:04

Latvijas ūdens motosportisti uzvarēja Baltijas valstu atklātajā čempionātā ūdens motosportā, komandu vērtējumā izcīnot piecus Baltijas čempionu titulus.
Latvija uzvar Baltijas čempionāta komandu vērtējumā

Aizvadītajās brīvdienās Alūksnē notika Baltijas valstu atklātais čempionāts ūdens motosportā 10 laivu klasēs, kurās piedalījās ne tikai Igaunijas, Lietuvas un Latvijas, bet arī Krievijas sportisti. Baltijas valstu komandu vērtējumā Latvija ar minimālu pārsvaru uzvarēja Igauniju, bet trešie palika Lietuvas sportisti.

Komandu ieskaitē tika vērtētas divas jauniešu un trīs labāko pārējo klašu sportisti. Jauniešu JT 250 laivu klasē Latvijai uzvaru nodrošināja alūksnietis Ivo Egle (Nord Ost, Alūksne), izcīnot 2.vietu, bet 3.vietas ieguvējs ir šā gada pasaules čempions Toms Smilškalns („Mēmeles Sports”, Bauska).

Pieaugušo konkurencē sportistu veikums bija vēl pārliecinošāks. Par Baltijas čempionu motorlaivu S-550 klasē kļuva šā gada pasaules čempions liepājnieks Lauris Gūtmanis („UPB Energy”, Liepāja), O – 500 klasē – Zigfrīds Bitainis („Mēmeles Sports”), R-1000 klasē – Lotārs Millers („Mēmeles Sports”), RN 2000 klasē – Normunds Sniķers („Nord Ost”) un Formula 2 klasē – Uvis Slakteris („Mēmeles Sports”). No desmit Baltijas čempionu tituliem piecus ieguva Latvija, trīs – Igaunija un vienu izcīnīja gan Lietuva, gan Krievija.

„Mūsu sportistu sniegums bija ļoti pārliecinošs, par ko vēlos pateikties visu klubu vadītajiem, sportistiem, mehāniķiem un sportistu ģimenēm par izcīnīto kopējo uzvaru Latvijas ūdens motosportam. Šis panākums vēlreiz apliecina, ka tikai kopējs darbs noved pie lieliem kopējiem sasniegumiem. Visu dalībnieku vārdā gribu pateikties Alūksnes novada domei par izcilo sacensību organizāciju un viesmīlību, kuru augstu vērtēja visu valstu sportisti!” teica Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems.

Arī UIM (Starptautiskā ūdens motosporta federācija) komisārs Vahurs Joala (Igaunija) atzinīgi novērtēja Latvijas sportistu un organizatoru veikumu. Komisārs apsolīja ieteikt UIM augstākajām amatpersonām tuvākā nākotnē Latvijai piešķirt vairāk pasaules un Eiropas čempionātu organizēšanas tiesības, lai attīstītu un popularizētu ūdens motosportu gan Latvijā, gan ārvalstīs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV