Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Eiropas Jaunatnes olimpiādē mūsu komandai šodien divas medaļas

Mārtiņš Brižs, 21.07.2009. 22:37

Džudists Mihails Šteinbuks izcīna sudraba medaļu, savukārt Laura Ikauniece augstlēkšanā bronzu. Šāds izskatās 21.jūlijs, jeb sacensību otrā diena Eiropas Jaunatnes olimpiādē, kas norisinās Somijas pilsētā Tampere.

Lai sasniegtu sudraba medaļu džudistam Mihailam Šteinukam bija jāizcīna piecas cīņas, no kurām neviena nebija viegla. Visi pretinieki bija spēcīgi un pārliecināti par savām spējām. Īpaši smaga un ilga cīņa norisinājās par pirmo un otro vietu, kur pretīm stājās Turcijas džudists Ahmets Sahīns Kaba. Cīņas laikā Mihails guva galvas traumu un likās ka nespēs turpināt cīņu, taču pierādot savu gribasspēku turpināja un godam izcīnīja savu otro vietu.

Vieglatlētikas stadionā par savu bronzas medaļu cīnījās Laura Ikauniece. Ieprieksējās dienas kvalifikācijas augstums Laurai bija 1.74m. Šodien Lauras pirmais augstums 1.7m, pēc kā arī 1.75m tika pārvarēti ar pirmo reizi. 1.79m jau ar otro reizi. Augstums 1.82m. Pirmie divi mēģinājumi neveiksmīgi un trešais nodrošina Laurai bronzas medaļu. Uzreiz pēc sacensības no Lauras noskaidrojām, ka viņa ir ļoti priecīga par rezultātu un turpinās sevi pierādīt vēl arī tāllekšanā.

Labus rezultātus uzrādīja arī citi vieglatlēti. Augsto piekto vietu šodien mums sagādāja Linda Batņa, kas 3000m noskrēja ar rezultātu 10.00,12. Diska mešanas finālā ar rezultātu 36.39m ierindojās Linda Ozola.Vesera mešanas kvalifikācijā Sanita Karluša finālam kvalificējās ar rezultātu 53.06m, kas šodien bija piektais rezultāts. Dmitrijs Serjogins 3000m noskrēja ar rezutātu 9.35,20 un ierindojās 14 vietā.

Diemžēl fināliem nekvalificējās tāllēcējs Nikita Paņkins, barjerskrējējs Oskars Kibermanis un 800m skrējienā Inese Avsejeva.

Ritņbraukšanā norisinājās 7.1km braucieni. Kopumā startēja 99 dalībnieki no kuriem 58 vieta Paulam Zvirbulim un 59 vieta Gatim Pundurim. Nedaudz no saviemkomandas biedriem atpalika un 69 vietā ierindojās Andis Lapiņš.

Savu sniegumu vingrošanas zālē rādīja arī Sergejs Pozņakovs, kurš visu rīku kopsummā no 75 dalībniekiem ieguva 64 vietu.

Par peldēšanu. 400m frīstailā Uvis Kalniņš uzrādīja labāko rezultātu no Latvijas peldētājiem - 22 vieta, 200m uz muguras Jūlija Ivanova 27, 200m brass Fjodors Mjasojedovs 27 un 200m kompleksajā peldējumā Sindija Siliņa 32.

Uz tenisa laumumiem šodien izgāja arī mūsu tenisisti. Otrās kārtas dubltspēlēs Iļja Fomkins un Kristaps Lapiņš zaudēja. Diemžēl līdzīgi gāja arī meitenēm un otrās kārtas vienspēlē gan Ksenija Tihomirova, gan Aleksandra Nionova pretēji cerīgajai vakardienas spēlei, zaudēja.

Rīt turpināsim sekot līdzi rezultātiem un atbalstīsim Latvijas komandu.

Latvijas izlases sastāvā ir 49 sportisti vecumā no 15 līdz17 gadiem. Jaunieši startēs 6 sporta veidos no deviņiem sacensību programmā iekļautajiem. Latvija tiks pārstāvēta tenisā, džudo, vieglatlētikā, vingrošanā, peldēšanā un riteņbraukšanā.

Labākie Latvijas jaunieši vienā komandā apvienoti pateicoties Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Olimpiskās komitejas sadarbībai, kā arī ģenerālsponsoram Latvijas Mobilais Telefons un sponsoram Swedbank.

Sīkāka informācija par Eiropas Jaunatnes olimpiādi Tamperē interneta mājas lapā http://www.tampere.fi/english/2009.html

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV