Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Trešā diena stanjames.com World Matchplay

Žanis Buklovskis, 22.07.2009. 16:51

Trešajā dienā stanjames.com World Matchplay darts turnīrā notika četras spēles par iekļūšanu astotdaļfinālā. Cīņu uzsāka arī šī turnīra debitants Garijs Andersons (Gary Anderson), kuru šautrās par debitantu būtu grūti nosaukt.
Trešā diena stanjames.com World Matchplay

Gary Anderson (33,25) 10:6 Andy Hamilton (30,39)

Garijs Andersons ar iespaidīgu uzvaru debitēja stanjames.com World Matchplay darts turnīrā. Savā pirmajā spēlē viņš pārspēja piecpadsmito labāko pēc PDC Oredr of Merit spēlētāju Endiju Hamiltonu. Garijs, kopš februārī pievienojās Profesionālajai Darts Korporācijai, ļoti lielā ātrumā virzās uz augšu PDC Order of Merit sarakstā.

Lai gan sākums Garijam bija diezgan nervozs un Endijs bija izvirzījies vadībā 2:0, tomēr viņš spēja saņemties un, ejot pirmajā atpūtā, bija vadībā ar 3:2. Pēc pirmā pārtraukuma Endijam izdevās izlīdzināt rezultātu 3:3. Septīto legu Andersons pabeidza ar 11. šautriņu, bet jau nākamajā legā Hamiltons rezultātu atkal izlīdzināja. Lai cik labi spēlēja Endijs bija jūtams turnīra jaunpienācēja Garija pārsvars un, ejot otrajā pārtraukumā, rezultāts bija jau 6:4 Andersona labā.

Pie rezultāta 9:6 Andersona labā Hamiltonam vēl bija iespēja aizķerties šajā spēlē, taču pēdējā mestā šautra netrāpīja "bullī" un Endijs pirms Andersona metiena, saprazdams, ka vairs viņam iespēju nebūs, ielika šautras kabatā. Un viņam bija taisnība - Andersons izmantoja savu iespēju un uzvarēja šo spēli ar 10:6.

"Aptuveni pēc desmitā lega es beidzot sāku iejusties spēlē, bet pirms tam es drebēju kā lapa" izteicās Andersons. “Šī ir mana pirmā reize šeit. Mani pirmā etapa rezultāti televīzijas turnīros nav bijuši veiksmīgi un tas sēdēja zemapziņā. Endijam šodien bija pārāk daudz neprecizitāšu, kuras parasti viņa darbībā nav saskatāmas, un es centos tās izmantot" piebilda Andersons.

Vincent van der Voort (30,21) 10:6 John Part (28,87)

Pasaules ceturto numuru Džonu Pārtu (John Part) jau pirmajā stanjames.com World Matchplay turnīra etapā no sacensībām izslēdza holandietis Vincents van der Vūrts (Vincent van der Voort).

Pārts divas reizes ir bijis šī turnīra vicečempions un šodien arī spēja atspēlēties no 1:4, taču tad viņa neizteiksmīgā spēle ļāva holandietim izrauties vadībā un uzvarēt šo spēli.

Džonam bija iespēja arī izlīdzināt rezultātu pirms doties otrajā pārtraukumā, taču veiksmīgāks bija holandietis un, ejot atpūtā, rezurlāts bija  6:4 par labu Vincentam. Pec otrā pārtraukuma, pateicoties Pārta neveiksmīgai spēlei nobeigumos, Vincents jau palielināja pārsvaru līdz 9:4. Tad Džons veica divu legu izrāvinu un trešā lega beigās netrāpīja "bulli", ko veiksmīgi izmantoja Vincents, noslēdzot spēli 10:6 savā labā.

"Ir ļoti svarīgi vinnēt pirmo kārtu un tad sacensības var būt sākušās priekš tevis" pēc uzvaras izteicās holandietis. "Tas ir liels spiediens un te ir tik daudz lielisku spēlētāju un tas vienmēr ir ļoti smagi. Džons ir trīskārtējs pasaules čempions un viņš ir vinnējis neskaitāmas reizes. Man ļoti gribējās šoreiz uzvarēt un šāda uzvara ir ļoti svarīga priekš manis. Nākamajā kārtā man ir jāspēlē pret Veinu Mardlu un man jāspēle ir vēl labāk nekā šodien. Mardls nospēlēja lieliski, neviens nevar Toniju Eklesu vinnēt viegli. Es gatavošos nospēlēt labi un ,cerams, tā arī būs." izteicās Vincents.

James Wade (31,11) 10:3 Jamie Caven (28,98)


PDC Order of Merit otrais numurs Džeims Veids (James Wade) cīņu par otro titulu uzsāka ar spēli pret Džeimiju Keivenu (Jamie Caven). Veids spēli uzsāka ļoti pārliecinoši un ,ejot pirmajā atpūtā, bija vadībā 5:0.

Pēc pārtraukuma Veids uzvarēja vēl divus legus pirms kārtas pirms Džeimijam izdevās paņemt pirmo legu, ko viņš izdarīja ar 12 šutriņām. Uz to Veids momentāli atbildēja, uzvarot nākamo legu 11. šautriņā un izvirzoties vadībā jau ar 8:1. Nākamajā legā Veids aizmeta garām dubultajam un, ejot otrajā atpūtā, rezultāts - 8:2 Džeimsa Veida labā. Pēc pārtraukuma Keivens uzvarēja vēl vienu legu. Taču nākamajā kļūdījās uz dubultā nobeiguma, ko prasmīgi izmantoja Veids, uzvarot spēli ar 10:3.

"Tā bija pilnīgi savādāka spēle nekā es biju gaidījis, bet es uzvarēju. Es gaidīju no Džeimija ļoti labu spēli, taču viņam tā neizdevās. Esmu ticis tālāk un tagad man pretī nāks Garijs Andersons un, ja es spēlēšu tā kā šodien, tad es zaudēšu. Es esmu punktu vācējs taču Garijs, manuprāt, ir labākais punktu vācējs pasaulē un, iespējams, es esmu labākais nobeidzējs. Cerams, tā būs ļoti laba spēle. Esmu ieguldījis daudz darba, gatavojoties šim turnīram, un esmu tam gatavs." izteicās Džeims.

Ronnie Baxter (30,77) 10:8 Jelle Klaasen (30,73)

Kā pēdējie uz skatuves iznāca Ronijs Baksters (Ronnie Baxter) un un Jelle Klāsens (Jelle Klaasen). Iepriekš šie pretinieki bija tikušies Las Vegas Desert Clasic turnīrā, kur pārāks bija Klāsens. Šoreiz uzvaras laurus plūca Ronijs. Ronijs bija ļoti labi noskaņojies spēlei un jau pašā sākumā izvirzījās vadībā 5:0.

Pēc pirmā pārtraukuma Klāsens metās cīņā ar pilnu sparu un pat samazināja rezultāta starpību līdz 4:5, bet viņam tā arī neizdevās ne reizi pabūt līdera godā. Ejot otrajā pārtraukumā, - 6:4 Ronija labā.

Pēc otrā pārtraukuma Jelle nepārtraukti mina uz papēžiem Ronijam un pat samazināja rezultāta starpību līdz 6:7. Pie rezultāta 8:7 Jellem bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču atkal kļūda pie nobeiguma un rezultāts 9:7 par labu Ronijam. Klāsens vēlreiz pietuvojās, samazinot rezultātu līdz 8:9. Taču nākamais legs piederēja Ronijam Baksteram. Ronijs, pabeidzot pēdējo legu no 80, smagi nopūtās, kas liecināja par lielo spriedzi, kas valdīja šajā spēlē. Jellem tas bija ļoti sāpīgs zuadējums.

"Es biju priecīgs nokļūt vadībā 5:0, kā arī par pašu spēli. Netrāpot dubulto astoņi, lai izvirzītos vadībā ar 6:1, es iedevu stimulu Jellem. Taču doties otrajā pārtraukumā ar pārsvaru 6:4 bija liels atvieglojums. Es visu laiku centos atrasties vadībā un esmu laimīgs, ka vinnēju šo spēli." pēc uzvaras izteicās Ronijs Baksters

"Pats esmu dzimis šajā pilsētā un tā man ir īpaša" izteicās Ronijs "Pirmo reizi, kad šeit spēlēju, es tiku līdz finālam, pa ceļam apspēlēot pašu Filu Teiloru. Kopš tā laika esmu vairākas reizes sasniedzis ceturtdaļfinālus un tās ir patīkamas atmiņas. Es atkal cenšos iekļūt fināla un jūtos diezgan labā formā."

Klāsens piebilda: "es pārāk daudz kļūdījos uz dubultajiem, lai viņu pārspētu. Es vēlāk sāku spēlēt labāk un esmu ļoti vīlies. Man nebija daudz sliktu legu un man bija iespējas lauzt spēles gaitu, bet mani pievīla dubultie. Tagad man būs neliels pārtraukums un tad atkal atpakaļ pie treniņu mērķa un, cerams, būšu veiksmīgāks atlikušajā sezonā."

stanjames.com World Matchplay darts turnīra ceturtā diena

Šodien pulksten 14:00 pēc Latvijas laika sākās atlikušās spēles par iekļūšanu astotdaļfinālā. Kā pirmie tiekas Alans Taberns (Alan Tabern) un Endijs Smits (Andy Smith), kā nākamie uz skatuves kāps Terijs Dženkins (Terry Jenkins) un Pīter Vraits (Peter Wright), tad sekos Denisa Pristlija (Dennis Priestley) un Denisa Ovensa (Denis Ovens) duelis un kā ceturtās dienas noslēdzošie savā starpā tiksies Marks Volšs (Mark Walsh) un Endijs Dženkins (Andy Jenkins).

Savukārt vakara sesijā plkst 21:00 pēc Latvijas laika tiks aizvadīta pēdējā pirmās kārtas spēle, kurā tiksies divi holandieši Reimonds van Barnevelds (Raymond van Barneveld) un gados jaunais Maikls van Gervins (Michael van Gerwen).

Pēc šīs spēles tiks aizvadītas divas otrā posma spēles jau par iekļūšanu ceturtdaļfināla. Kā pirmie tiksies Adrians Luis (Adrian Lewis) un Kolins Loids (Colin Lloyd) , un tad viņus uz skatuves nomainīs Fils Teilors (Phil Taylor) un Kevins Peinters (Kevin Painter).

Spēļu tiešraidēm var sekot SKY sports televīzijā. Tie, kuriem nav SKY sports televīzijas, var spēlēm sekot internetā.

Tiešraides sākums 14:00 un 21:00 pēc Latvijas laika.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV