Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Aizvadīta Eiropas Jaunatnes olimpiādes trešā sacensību diena

Mārtiņš Brižs, 23.07.2009. 09:23

22.jūlijs un Eiropas Jaunatnes olimpiādes trešā diena. Nopietnas cīņas risinājās vairākos sporta veidos, bet sāksim ar riteņbraucējiem.

Riteņbraukšanas sacensības, kritēriju disciplīna. Visi riteņbraucēji tiek sadalīti trijās grupas un pirmais starts plkst. 10.00. Latvijas braucēji diemžēl tiek sadalīti katrs savā grupā, tātad katrā pa vienam. Pēc sacensību rezultātiem visi braucēji kvalificēsies A un B fināliem. A finālā brauks 54 labākie braucēji. Pēc pirmā brauciena A finālam vienīgais kvalificējas Andis Lapiņš, savukārt Gatis Pundurs un Pauls Zvirbulis kvalificējas B finālam. Finālbraucieni notiek 34km distancē. Plkst.15.00 starts tiek dots B finālam un mūsu puiši cīnās godam. Gatis Pundurs finišē 11(kopsumā 65) un Pauls Zvirbulis 15(kopsummā 69). Liels prieks par A finālā iekļuvušo Andi Lapiņu, kurš parādīja cienījamu rezultātu – 20vieta. Intervijā pēc finiša Andis atzina, ka bijis grūti, jo kopējais temps ļoti liels un grūti tik uz priekšu.

Vairāki rezultāti vieglatlētikā. 1500m metru skējienā ar rezultātu 4.08,42, kā 12 finišēja Rihards Kauliņš. Veiksmīga diena arī vesera metējam Edgaram Timmermanim, kurš aizmetot veseri 63.7m ieņēma kvalifikācijas 5 vietu un kvalificējās fināliem. Veiksmīgs kvalifikācijas starts arī lodes grūdējai Lindai Ozolai, kura kvalificējās fināliem ar rezultātu 12.37m. Diemžēl augstlēcējam Vladislavam Prigozjevam 195cm nebija pietiekami, lai kvalificētos fināliem. Tāpat arī fināliem nekvalificējās barjerskrējējs Maksims Semjonovs, 200m skrējēja Māra Karkone un 200m skrējējs Nikita Pankins.

Arī vingrotājiem un džudistam gribētos turpmāk novēlēt vairāk veiksmes. Diemžēl džudists Kristaps Apse, kurš cīnījās svara kategorijā līdz 60kg pirmajā cīņā zaudēja, līdz ar to turpmākās cīņās vairs nepiedalījās. Vingrošanā meitenēm Latvijas komandas vērtējums 26 vieta, kur individuālajā vērtējumā Veronika Putne 72, Gorbeca Oksana 73 un Viktorija Kazakēviča 81.

Šodien turpināsim sekot līdzi rezultātiem un atbalstīsim Latvijas komandu.

Latvijas izlases sastāvā ir 49 sportisti vecumā no 15 līdz17 gadiem. Jaunieši startēs 6 sporta veidos no deviņiem sacensību programmā iekļautajiem. Latvija tiks pārstāvēta tenisā, džudo, vieglatlētikā, vingrošanā, peldēšanā un riteņbraukšanā.

Labākie Latvijas jaunieši vienā komandā apvienoti pateicoties  Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Olimpiskās komitejas sadarbībai, kā arī ģenerālsponsoram Latvijas Mobilais Telefons un sponsoram Swedbank.

Sīkāka informācija par Eiropas Jaunatnes olimpiādi Tamperē interneta mājas lapā http://www.tampere.fi/english/2009.html

Latvijas jauniešu Olimpiskā komanda dalībai Eiropas Jaunatnes Olimpiādē Tampere (Somija) 2009. gada 18.jūlijs – 25.jūlijs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV