Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Basketbola turnīrā „Ghetto basket” startē 81 komanda

Renārs Buivids, 24.07.2009. 10:38

Biedrības „Streetbasket” organizētais ik ceturtdienu ielu basketbola turnīrs „Ghetto basket” kļūst arvien populārāks, 23.jūlijā Rīgā, „Grīziņkalna skeitparkā” pulcējot 81 komandu. Īstenu līdzjutēju pulkā līdz pat nakts melnumam bija arī Latvijas izlases basketbolistes Ieva Kubliņa, Aija Brumermane un Dita Krūmberga.
Basketbola turnīrā „Ghetto basket” startē 81 komanda

„Streetbasket” sadarbībā ar jauniešu organizāciju „Avantis” šovasar organizē trīs lielos ielu basketbola un ekstrēmo sporta veidu pasākumus  „Streetbasket Extreme”. Pirmie divi pasākumi jau notika 16.maijā un 18.jūlijā, bet vasaras kulminācija tiks sasniegta 29.augustā, kad ielu basketbola laukumos pulcēsies ne tikai labākie pašmāju spēlētāji, bet arī viesi no vairākām kaimiņvalstīm. Atgādināsim, ka 16.maijā tika sasniegts Latvijas ielu basketbola jaunāko laiku dalībnieku rekords  - 200 komandu.

Lai būtu regulāra iespēja ne tikai trenēties, bet arī samērot spēkus ar citām komandām, „Streetbasket” izveidoja „Ghetto basket” turnīrus, no kuriem pirmais notika 25.maijā. Iecerēts, ka arī turpmāk ceturtdienu vakaros līdz pat septembrim „Grīziņkalna skeitparkā” tiks spēlēt „Ghetto basket”.

Šo turnīru noteikti var nosaukt par pašu demokrātiskāko, jo spēlētāji tiek dalīti divās grupās – līdz 15 gadu vecumam un pēc 16 gadu vecumam. Sieviešu vienības startē jaunākajā grupā. Dalība maksa ir simboliska – viens no lats no katra spēlētāja. Izdevies ir arī daudzu apšaubītais eksperiments, kad spēļu tiesāšanu veic paši basketbolisti. Protams, bez strīdiem neiztikt, taču visas domstarpības tiek atrisinātas pēc īsas diskusijas.

„Ghetto basket” ir īpašs ar to, ka notiek darba dienu vakaros – ceturtdienās. Līdz ar to šie mači interesi izraisījuši arī slaveniem Latvijas basketbolistiem, jo 16.jūlijā viesu pulkā bija Andris Biedriņš un Armands Šķēle, kurš kļuvis arī par aktīvu „Streetbasket” citu pasākumu ciemiņu. 23.jūlijā viesu pulkā bija arī Kristaps Valters, Aija Brumermane, Dita Krūmberga un Ieva Kubliņa, kura dāvanā no „Streetbasket” prezidenta Raimonda Elbakjana saņēma īpašā dizaina „Ghetto basket” krekliņu.

Basketbola sabiedrībā pazīstami ļaudis ir arī „Ghetto basket”  sacensību dalībnieki. Grīziņkalna asfalta laukumus dimdinājuši Rolands Freimanis, Nikolajs Mazurs, Ieva Veinberga, Haralds Kārlis, Ieva Vītola, Sandis Silavs, Artūrs Strēlnieks, Mārtiņš Jaunzems, Klāvs Bedrītis, Oskars Rusmanis, Rihards Šulcs, Agris Blaubuks, Anete Horelika, Raitis un Mārtiņš Liepas, Matīss Elmis.

Ar katru nedēļu arvien ātrāk satumst, izaicinot „Ghetto basket” organizatorus uz dažādiem jaunievedumiem. Jau otro nedēļu izšķirošās spēles uz fināllaukumiem notika automašīnu starmešu gaismās. 23.jūlijā viss noritēja īpaši organizēti, jo gaismotāju pienākumus pildīja „Mitsubishi Club Latvia” biedri ar saviem autiņiem. Starmešu gaismās un dūmu efektu ieskautas  efektīgu deju šovu sniedza „Pro X” meitenes kopā ar „Streetbasket” dīvu Lindu Paulauskas.

Vecākās grupas finālā ar fantastisku tālmetienu uzvaru nodrošināja „Lattelecom”, uzvarot kopvērtējuma līdervienību „Mazais”. Trešo vietu izcīnīja „Greenline”.

Par „Ghetto basket” balvām rūpējas „Uzvelckreklu.lv”, „Mārtiņa Beķereja”, „Islande Hotel”, „Atlantis”, „Dr. Feldmaņa privātklīnika”, „Vētra”, „Courtcut.lv”, spēlētājus veldzē „Dabīgais Stelpes minerālūdens”, informē „Draugiem.lv”, „Diena.lv”, „Inbox.lv”, „Easyget.lv”, „Kasjauns.lv”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV