Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Sudrabs škēpmetējam Arnoldam Strengam Eiropas Jaunatnes olimpiādē

Mārtiņš Brižs, 24.07.2009. 17:43

Sudraba medaļu Eiropas Jaunatnes olimpiādē Latvijas komadai atnes arī šķēpmetējs Arnolds Strenga. Lēnām un pakāpeniski līdz sudraba medaļai. Tā varētu raksturot Arnolda šīsdienas rezultātu. Ar katru metienu arvien tālāk līdz saniedza savu sudraba tālumu 69.73m. Intervijā Arnolds stāsta, ka uz šo rezultātu gājis apzināti un otro vietu jau sev bija noskatījis. Mūsu jaunais šķēpmetējs ir apmņēmības pilns un cer ka kādreiz varēs sasniegt arī sacensību uzvarētāja Krievijas šķēpmetēja Valērija Jordāna šajās sacensībās aizmestos 75.59. Jāpiezīmē, ka Valērijam pieder jauniešu rekords 83.02m.


Veiksmīgs starts arī mūsu vieglatlētei Laurai Ikauniecei, kas tāllēkšanā ieguva ceturto vietu. Lauras rezultāts 6.12m, kas ir tikai par 2cm mazāk kā trešās vietas ieguvējai Lotai Haralai. Lauras lecieni šodien bija diezgan stabili, taču Lota virs sešiem metriem uzleca tikai vienu no visiem mēģinājumiem. Pirmā vieta šajā disciplīnā ar 6.33m Lenai Malkus no Vācijas.

Svara kategorijā līdz 90kg uz tami šodien stājās mūsu džudists Vjačeslavs Romanonoks. Pirmā cīņa ar Moldāvu Nikolaju Grigoritu tika uzvarēta. Diemžēl otrā cīņa ar Turku Sinanu Bingolu zaudēta un arī iespēja mazajā finālā cīnīties par trešājām vietām tiek zaudēta.

Peldēšana. 400m kobinētājā peldētājs Nikolajs Maskaļenko finišē 25, 100m uz muguras Antons Voitovs 28, 100m brasā Agnese Gedrovica 29, 200m frīstails Uvis Kalniņš 20.

Kopumā sacensības Latvijas komandai aizvadītas labi un mājās tiek vestas četras medaļas. Sudrabs džudistam Mihailam Šteinbukam un šķepmetējam Arnoldam Strengam. Bronza augstlēkšanā Laurai Ikauniecei un vesermetējam Edgaram Timermanim.

Visi jaunie sportisti lēnām pošas uz mājām un ir apņēmības pilni turpināt treniņus un uzvarēt.

Latvijas izlases sastāvā ir 49 sportisti vecumā no 15 līdz17 gadiem. Jaunieši startēs 6 sporta veidos no deviņiem sacensību programmā iekļautajiem. Latvija tiks pārstāvēta tenisā, džudo, vieglatlētikā, vingrošanā, peldēšanā un riteņbraukšanā.

Labākie Latvijas jaunieši vienā komandā apvienoti pateicoties  Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Olimpiskās komitejas sadarbībai, kā arī ģenerālsponsoram Latvijas Mobilais Telefons un sponsoram Swedbank.

Sīkāka informācija par Eiropas Jaunatnes olimpiādi Tamperē interneta mājas lapā http://www.tampere.fi/english/2009.html

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV