Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Eiropas čempionātā veikbordā aiz laivas 2009 pirmo reizi startēs Latvijas sportisti

Inese Krūze, 07.08.2009. 11:36

Šajā nedēļas nogalē norisināsies Eiropas veikborda čempionāts aiz laivas, kurā pirmo reizi startēs arī Latvijas veikbordisti.

Uz sacensībām Portugālē ir devušies 2 labākie Latvijas juniori - Lauma Ildena, kas pārstāv Latviju junioru sieviešu grupā, un Didzis Gailītis - junioru vīriešu grupā.

Vakar, 6.augustā, notika kvalifikācijas braucieni pusfinālam. Spriedze un atbildības sajūta godam pārstāvēt savu valsti Didzim ņēma virsroku un talantīgais jaunietis nespēja uzstādīt savu labāko rezultātu, tā nekvalificējoties finālam, uzreiz. Šodien Didzim ir dota otra iespēja, lai iekļūtu finālā. Sākotnēji braucēji cīnās apakšgrupās, kur no katras grupas 2 labākie iekļūst finālā. Tie kas netiek, tiek sadalīti jaunās apakšgrupās no kurām atkal 2 ir iespēja kvalificēties.

Lauma Ildena kā daudz pieredzējušāka veikbordiste spēja uzrādīt labu rezultātu, kvalificējoties pusfinālam. Junioru sieviešu grupā cīņa par vietu uz goda pjedestāla turpināsies sestdien 8.augustā, kur Laumai ir visas iespējas iekļūt labāko trijniekā.

Pateicamies par atbalstu AirBaltic, Vestabalt un individuālajiem ziedotājiem, kas palīdzēja Latvijas komandai nokļūt uz sacensībām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV