Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvieši lietuviešiem dāvinās pulksteni, atceroties 1939. gada spēli

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 12.08.2009. 13:51

Trešdien, 12. augustā, Kauņā notiekošās pārbaudes spēles basketbolā starp Latvijas un Lietuvas valstsvienībām laikā, Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris pasniegs simbolisku dāvanu lietuviešiem, atceroties 70 gadus seno spēli starp Latvijas un Lietuvas valstsvienībām.

1939. gada Eiropas Čempionātā basketbolā vīriešiem, kas norisinājās, toreiz jaunuzceltajā, Kauņas sporta zālē, Latvija piedzīvoja strīdīgu zaudējumu Lietuvas valstsvienībai, kas togad ļāva lietuviešiem kļūt par trešajiem Eiropas čempioniem basketbolā.

Galvenais strīdus iemesls bija iespējamā spēles laika pagarināšana tieši par tik sekundēm, lai lietuvieši gūtu grozu un varētu spēlē svinēt uzvaru.

Komandas šogad savā starpā aizvadīs divas pārbaudes spēles, pirmo no tām trešdien, 12. augustā, Kauņā un otro piektdien, 14. augustā, Rīgā, Arēnā Rīga plkst. 19:45. Biļetes uz 14. augusta spēli iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs un Statoil degvielas uzpildes stacijās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV