Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

ING Renault F1 komanda paziņo par sastāva maiņu

Juta Šteinerte, 20.08.2009. 13:33

ING Renault F1 komanda atbrīvojusi no pienākumiem komandas braucēju Nelsonu Pikē (Nelson Piquet). Nelsona aiziešanas no komandas pamatā ir mutiska vienošanās par to, ka abām pusēm tas būtu labākais iznākums.

Nelsona Pikē vietu ieņems jaunais francūzis Romāns Grosžans (Romain Grosjean), kas kļūs par otro ING Renault F1 komandas braucēju. Pirmās sacīkstes Romāns Grosžans kopā ar Fernando Alonso aizvadīs jau šajā nedēļas nogalē Valensijā, kur notiks Eiropas Grand Prix posms.

Šajā sezonā Romāns Grosžans ir bijis komandas trešais braucējs, un piedalījies visos līdz šim notikušajos posmos. 23 gadus vecos braucēju Renault atbalstījis jau kopš 18 gadu vecuma, kad Romāns iesaistījās Renault Braucēju Attīstības programmā. 2006.gadā Romāns Grosžans izcīnīja Franču Formulas Renault titulu, 2007.gadā viņš kļuva par Formula 3 Euro Series čempionu, savukārt 2008.gadā uzvarēja GP2 Asia čempionātā.

ING Renault F1 komandas direktors Flavio Briatore: "Mēs esam priecīgi, ka varam piedāvāt iespēju Romānam kļūt par pilntiesīgu komandas braucēju. Viņš ir ļoti talantīgs jauns braucējs, un mēs ceram, ka viņam izdosies atlikušajā sezonā parādīt savas prasmes. Mēs vēlētos arī teikt lielu paldies Nelsonam par ieguldījumu, un, protams, vēlēt viņam visu to labāko."

Romāns Grosžans: "Es esmu ļoti lepns par to, ka Renault ir piedāvājuši man šo iespēju. Ar lielām cerībām skatos nākotnē, un ceru sasniegt labākos rezultātus. Liels gods man ir arī būt Fernando Alonso komandas biedram."

Trešā braucēja pienākumus Velansijas posmā pildīs brazīlietis Lukas Di Grassi (Lucas Di Grassi).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV