Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Dāmas uz starta kopā ar stipro dzimumu

LUMF, 20.08.2009. 18:18

Šo sestdien, Rīgas centrā, Nellija Šlēgelmilha un Liene Allere cīnīsies par Rīgas lielo balvu ūdens motocikliem.
Dāmas uz starta kopā ar stipro dzimumu

Ūdensmotosports ir pietiekami vīrišķīgs un smags sporta veids, lai to izvēlētos vājā dzimuma pārstāves, taču ir divas jaunas meitenes, kuras nevarētu dēvēt par vājo dzimumu, jo ir daudz spēcīgākas kā lielākā daļa stiprā dzimuma pārstāvju! Nevienu sacīksti meitenes nefinišē neizcīnot vietu uz pjedestāla, tās ir mūsu Nellija Šlēgelmilha un Liene Allere, kuras piesaka uzvaru jebkuram!

Iespējams, daudzos tas rada izbrīnu un rada pārsteiguma sajūtu, ka starp 15 vīriešiem ir 1 sieviete, kura gūst uzvaru, taču zinātājus, Liene un Nellija ar sniegumumiem un kārtējo vietu uz pjedestāla, vairs nepārsteidz.

Šogad aprit 10 gadi, kopš Nellija ir šajā sporta veidā un savos 25 gados Nellija ir piedalījusies jau 8 pasaules čempionātos, 2006. gadā sasniedzot savu mērķi un kļūstot par Pasaules čempioni!

Nellijai pieredze ir ļoti liela un sacīkstēs izšķirošās situācijās tā nospēlē galveno lomu cīņā ar fiziski daudz spēcīgākiem vīriešu kārtas sportistiem.  Ūdens motosporta skolu Nellija apguva dzīvojot ASV, Kalifornijā un trennējoties pie Pasaules čempiona, tagadējā Pasaules čempionāta organizācijas direktora - Skota Freižera.

Uzsākot sporta gaitas ūdesnmotociklu sportā, Nellija izvēlējās sēdošo ūdensmotociklu. Izvēle bija pašsaprotama un likumsakarīga, jo 1998. gadā ģimene iegādājās šī tipa motociklu atpūtai. Tēvs Vladislavs Šlēgelmilhs (zināms autosportists un „Sporta kompleksa 333“ īpašnieks)  pamanīja, ka meitai braukšana ar ūdensmonoticklu padodās, tāpēc piedāvāja piedalīties sacīkstēs, kurās sportiste izcīnija 2. vietu – tā sākās ceļš uz uzvarām!

Savukārt, Lienes izvēle „krita“ uz stāvošo ūdensmotociklu. Lienei ir 28 gadi un ar stāvošo motociklu brauc kopš 2007 gada. Lienei šis sporta veids iepatikās, gribēja pamēģināt un pamēģināja! Nekad pirms tam neesot saistīta ar tehniku, sāka trennēties un ar savu neatlaidību, mērķtiecību un grūtu darbu Liene tagad ir  viena no spēcīgākajām stāvošo motociklu braucējām vīriešu konkurencē, kā arī stabila līdere sieviešu klasē Baltijā.

Pēc 2007. gada vasaras treniņiem, 2008.gada sezonā Liene piedalījās visos Latvijas, Baltijas un dažos Eiropas posmos, gūstot godalgotas vietas. Lai gan Lienei šī ir tikai otrā sezona salīdzinot ar Nellijas 10 gadu pieredzi, Liene sevi Baltijā un Eiropā ir „skaļi“ pieteikusi, kā konkurētspējīga dalībniece!

Lai pierādītu sevi un spētu līdzvērtīgi stāties pretī vīriešišu konkurencei, paralēli ūdensmotociklu treniņiem, Liene regulāri apmeklē arī sporta zāli.

Neraugoties uz to, ka 2009. gada sezona tuvojas noslēgumam, Liene treniņus intensīvi turpina un gatavojās 22. augusta izaicinājuma cīņai ar Krievijas sportistiem, kas uzliek viņai papildus atbildības sajūtu pret skatītājiem un atbalstītājiem, kas gaida Lienes uzvaru.

Rīgas sacensības Lienei būs visatbildīgākās un lielākās līdz šim viņas karjerā, Lienes uzdevums ir nevainojami startēt un parādīt sevi no vislabākās puses!

22. augustā sacīkste būs nopietns izaicinājums mūsu latviešu meitenēm un intrigas pilns pasākums skatītājiem. Meitenes uz starta - tikai ar domu uzvarēt!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV