Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvijas vieglatlētiem iespēja revanšēties Tallinā

Sacensibu rikotaju parstavji A.W.Olsen & Partners, 24.08.2009. 14:51

Latvijas šķēpmetēji Ainars Kovals un Ēriks Rags, kā arī barjerskrējējs Staņislavs Olijars Tallinā sacentīsies par Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas piešķirtajiem punktiem.

Otrdien, 25. augustā, daudzi Latvijas vieglatlēti Tallinā, BIGBANK Zelta līgas finālā, sacentīsies par Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas piešķirtajiem punktiem.   

Tallinā sacentīsies šķēpmetēji Pekinas Olimpisko spēļu sudraba medaļnieks Ainars Kovals un  Ēriks Rags. Staņislavs Olijars startēs 110m barjerskrējienā. Sportistu, kas pārstāvēs Latviju, skaitā ir arī Ronalds Arājs (100m), Dmitrijs Jurkevičs (1500m), Eiropas jaunatnes čempions tāllēkšanā Jānis Leitis, lodes grūdējs Māris Urtāns un augstlēcēji Normunds Pūpols un Mārtiņš Karabeško. Dāmu konkurencē piedalīsies Jekaterina Cekele (100m), Aiga Grabuste (tāllēkšanā), Madara Palameika (šķēpmešana), Natalja Cakova un Liene Karsuma (augstlēkšana).

Līdz ar latviešu sportistiem sacensībās piedalīsies daudzi pazīstami vieglatlēti un Pasaules čempionāta Berlīnē medaļu ieguvēji, to skaitā zelta un sudraba medaļnieki Jargers Savinje (Yargeris Savigne) un Meibls Geijs (Mabel Gay) no Kubas; bronzas medaļas ieguvēja Anna Pjatoha (Anna Pjatõhh) no Krievijas. Savu dalību apstiprinājuši sudraba medaļas ieguvējs Berlīnē, Pekinas Olimpisko spēļu čempions lodes grūdējs Tomašs Majevskis (Tomasz Majewski) no Polijas, 100m fināliste Berlīnē Čandra Sturupa (Chandra Sturrup) no Bahamu salām un Berlīnes bronzas medaļniece šķēpmešanā Marija Abakumova (Maria Abakumova) no Krievijas.  

Galvenās sacensības BIGBANK Zelta līgas finālā notiks tāllēkšanā un diska mešanas sektorā. Tāllēkšanā sacentīsies tādi zināmi sportisti kā Ērvins Saladino (Irving Saladino) no Panamas, Pekinas bronzas medaļas ieguvējs Ibrahims Kameo (Ibrahim Camejo) no Kubas, austrālietis  Fabris Lepjērs (Fabrice Lapierre).

Tāllēkšanā sievietēm piedalīsies Tatjana Lebedeva no Krievijas, Pekinas Olimpisko spēļu čempione Morīna Higa Magi (Maurren Higa Maggi) no Brazīlijas un pašreizējā Eiropas čempione Ksenija Balta (Ksenia Balta) no Igaunijas.  Diska mešanas sektorā būs iespēja redzēt visus trīs sportistu, kas ieņēma vietas uz goda pjedestāla Berlīnē: Robertu Hartingu (Robert Harting) no Vācijas, Pjotru Malačovski (Piotr Malachowski) no Polijas un Gērdu Kanteru (Gerd Kanter) no Igaunijas. Savu dalību apstiprinājis arī Ungārijas sportists Zoltans Kovago (Zoltan Kövago).

BIGBANK Zelta līgas fināls, kas pirmo reizi ir iekļauts Eiropas vieglatlētikas  primāro sacensību skaitā, turpina Tallinas vieglatlētu tradicionālās sacensības. Pirmo reizi BIGBANK Zelta līgas fināla sacensībās punktus piešķirs arī Starptautiskā Vieglatlētikas federācija. Tas sola augstu līmeni sportistu sniegumā visos sporta veidos. Fināls, kas notiks 25. augustā Tallinā, daudziem sportistiem būs pēdējā iespēja iekļūt Starptautiskās vieglatlētikas federācijas lielajam finālam, pie tam ar bagātību balvu skaitu.

Plašāka informācija: www.kuldliiga.ee

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV