Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Tiek dibināta Sieviešu Baltijas Basketbola Līga

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 24.08.2009. 16:49

Šodien, 24. augustā, Baltijas valstu basketbola federāciju ģenerālsekretāri parakstīja Nodomu protokolu par Sieviešu Baltijas Basketbola Līgas dibināšanu.

Latvijas Basketbola Savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps, Lietuvas Basketbola Federācijas (LBF) ģenerālsekretārs Mindaugs Balčuns (Mindaugas Balciunas) un Igaunijas Basketbola Federācijas ģenerālsekretārs Karels Loids (Karel D. Loide) parakstīja Nodomu protokolu par Sieviešu Baltijas Basketbola Līgas (SBBL) dibināšanu.

SBBL atklāšanas sezonas pirmās spēles plānotas 2010.gada janvārī, kad pirmās spēles aizvadīs 2-3 Latvijas, 3-4 Lietuvas un 1-2 Igaunijas klubi. Komandas savā starpā spēlēs 2 apļus, pēc kā labākās četras komandas pusfināla un fināla sērijās līdz divām uzvarām noskaidros pirmo SBBL čempionu.

2010./11.gada sezonā vismaz 8 SBBL komandas savā starpā spēlēs jau 4 apļus, un līdzīgi kā pirmajā sezonā četras komandas pusfināla un fināla sērijās līdz divām uzvarām noskaidros SBBL čempionu.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps: „Ir tikai loģiski, ka gadā, kad Eiropas sieviešu basketbola čempionāts notika Latvijā un izsauca plašu rezonansi arī Baltijā un visā Eiropā, esam spēruši nopietnu soli SBBL izveidē. Šobrīd tā ir trīs Baltijas valstu basketbola federāciju atbildība, lai Baltijas labākie klubi spēlētu vienotā, kvalitatīvā un prognozējamā turnīrā“.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV