Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Edijs Pauls iegūst 10 vietu 'downhill' ātruma braucienā

Ieva Meļko, 25.08.2009. 09:42

Startējot Francijā Maximum Speed Challenge Glacier, Edijs Pauls ieguvis augsto 10.vietu uzreiz aiz sacensību favorītiem. Tas ir labākais Edija Paula sasniegums sezonas laikā, demonstrējot sezonas gaitā pilnveidotās braukšanas prasmes.
Edijs Pauls iegūst 10 vietu 'downhill' ātruma braucienā

Megavalanche Week ir nedēļu garš downhill pasākums, kura ietvaros norisinās vairākas sacensības, tostarp ātruma nobrauciens aicinātajiem braucējiem. Iespējams viena no grūtākajām sacensību nedēļām, ja braucējs piedalās vairāk nekā vienās sacensībās, tomēr galvenais ir iespēja gūt pieredzi, braucot kopā ar līderiem pa tehnisku un sarežģītu trasi. Kā stāsta Edijs Pauls: „Ātruma sacensības sākas 3330m augstumā virs jūras līmeņa, no kurienes pa taisnu kalna nogāzi, kur ar retraku ir nolīdzināts sniegs, ir jāieskrienas, cik pats, vari. Katram braucējam tiek fiksēts maksimālais ātrums, kas man bija 88km/h, uzvarētāja ātrums – 96km/h”. Sasniegtais ātrums nodrošināja Edijam Paulam 10.vietu, kā arī atzinību no dažādiem starptautiskajiem downhill medijiem un speciālistiem.

Arī pārējās sacensībās Megavalanche Week ietvaros uzrādīti labi rezultāti – Oz En Oisans Cup noslēdzošajā posmā Edijs Pauls izcīnīja 10. vietu, 15km Megavalanche Trophy kvalifikācijas braucienā no 200 braucējiem startā iegūta 5.vieta, bet finišā 25.vieta, nodrošinot vietu 35km garajā finālbraucienā. Startējot vienā rindā ar šī gada pasaules kausa reitinga 10. vietas ieguvēju Brendan Fairclough, nācās lavierēt starp daudziem nokritušiem braucējiem, kas izdevās veiksmīgi. Tomēr noslēgumā tikai 143.vietā, jo jau pēc pirmā sacensību kilometra, Edija ritenim nolūza sēdeklis. „Pēc sēdekļa nolūšanas, atlikušos 34km man nācās mīties stāvot kājās. Tā kā sēdeklis ir palīgs līdzsvara turēšanā, kā arī iespēja apsēsties un atpūsties vieglākos trases posmos, bez šīm divām funkcijām brauciens bija psiholoģiska cīņa ar sevi nepadoties, jo mugura bija sarauta nenormālā krampī un trasē bija 2km pret kalnu un vēl 4km plakne. Bet es finišēju, zaudējot Brendan tikai četras vietas, tad var spriest, cik daudz labāks rezultāts varētu būt braucot ar sēdekli.  Vienalga esmu apmierināts ar visas nedēļas kopējo sniegumu!”

Šobrīd Edijs Pauls atgriezies Latvijā pēc nedēļu garas nometnes tā dēvētajā lielākajā riteņbraucēju kūrortā Eiropā – Francijā, Portes du Soleil (Morzine, Les Gets). Pēc nelielas atpūtas mājās, septembra beigās ieplānotas noslēdzošās 2009.gada sezonas sacensības – pēdējais Vācijas kausa posms no 26.-27.septembrim Thale trasē. Pēc lieliska starta Vācijas čempionātā, kas ir viens no kausa posmiem, iegūtie 6 punkti nodrošina 81.vietu kopvērtējumā. Edijs, protams, plāno to vēl vairāk uzlabot! „Jūtu, ka kopumā mans līmenis ir audzis un varu vēl un vēl labāk! Lai divu gadu perspektīvā pretendētu uz augstiem rezultātiem, regulāriem treniņiem un dalībai sacensībās vajag daudz līdzekļu. Šosezon nozīmīgu atbalstu sniedza LDZ Cargo, tāpēc jācer, ka izdosies piesaistīt dažus sponsorus, ar kuriem jau sāktas sarunas,” stāsta Edijs Pauls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV