Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Trešdien „Biķerniekos” notiks vasaras autosprinta treniņš

LAF Standartauto komisijas preses dienests, 25.08.2009. 13:19

Trešdien, 26. augustā, „Biķernieku” trasē Rīgā tiks aizvadīts pirmais no diviem treniņiem pirms Latvijas vasaras autosprinta čempionāta noslēdzošā posma. Sportistiem, lai varētu iziet uz starta sezonas pēdējā posmā, kas norisināsies 6. septembrī, ir jāpiedalās vismaz vienā no diviem obligātajiem treniņiem.
Trešdien „Biķerniekos” notiks vasaras autosprinta treniņš

Jau jūnijā vasaras autosprinta čempionāta rīkotāji iepriecināja dalībniekus, pirmoreiz sarīkojot meistarsacīkšu posmu leģendārajā „Biķernieku” trasē Rīgā. Ņemot vērā pozitīvās atsauksmes pēc sacīkstēm, tika nolemts mainīt čempionāta kalendāru un arī pēdējo posmu 6. septembrī aizvadīt „Biķerniekos”. Līdzīgi kā pirmajās sacensībās, trase virzīsies (skatīt shēmu) pa starta-finiša taisni, iekļaujot sevī „ozola” līkumu un „elkoni” un daļu kartinga trases. Šoreiz tiks izmantots garāks kartinga trases nogrieznis un lielajā aplī sportisti atgriezīsies pie Linezera, kas nozīmē, ka starta/finiša taisne būs jāveic pilnā garumā. Trases kopgarums būs nedaudz vairāk par 2 km. Drošības apsvērumu dēļ trīs vietās tiks uzstādīti ātruma slāpētāji. 

Lai iegūtu tiesības startēt čempionāta pēdējā posmā 6. septembrī, braucējam ir jāpiedalās vismaz vienā no diviem treniņiem. Treniņbraucieni tiks aizvadīti trešdienās – 26.augustā un 2.septembrī no plkst. 19.00 līdz 21.00. Dalības maksa par treniņu 15Ls, ķiveres obligātas. Treniņbraucienos drīkst piedalīties arī braukt gribētāji, kuri neplāno startēt sacīkstēs.

Nākamsvētdien, 6. septembrī sacensību starts paredzēts plkst. 11. Sacīkstes solās būt ļoti spraigas, jo visās trīs ieskaites klasēs gaidāma sīva spēkošanās par čempionu tituliem un arī pārējām godalgotajām vietām. Atgādināsim, ka vasaras autosprintā ar savu ielas automašīnu var startēt jebkurš entuziasts. Sacīkšu dienā paredzētas arī dažādas atrakcijas skatītājiem.

Plašāka informācija pieejama www.vasarassprints.lv. Latvijas vasaras autosprinta čempionāta atbalstītāji: tehniskaisveikals.lv, KUMHO.lv, iAuto.lv, FORSĀŽA.lv, Malek.lv, AunA Motorsport.lv, 4rati.lv. Informatīvais atbalsts no „AutoEuro”. Sacensību laika ņemšanas aparatūru, rezultātu apstrādi un attēlošanu nodrošina autosport.lv.

Attēls: plānotā trases shēma „Biķerniekos”, Latvijas vasaras autosprinta čempionāta 6. posmā 6. septembrī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV