Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

RĪGAS ŪDENS SVĒTKOS triumfē Rīgas ciemiņi no Krievijas un Igaunijas

Latvijas Ūdens motosporta federācija, 25.08.2009. 15:57

Brīnišķīga saulaina diena, lieliska svētku atmosfēra. Trase gara un sarežģīta. Viļņi lieli un neprognozējami. Apdzīšana grūta, bet ne neiespējama. Ar tādiem spēles noteikumiem bija jāsamierinās tiem, kuri 22. augustā cīnījās par RĪGAS ŪDENS SVĒTKU -  Riga Grand Prix ūdens motocikliem.
RĪGAS ŪDENS SVĒTKOS triumfē Rīgas ciemiņi no Krievijas un Igaunijas

Visi sportisti bija vienisprātis – tik smagā trasē šosezon vēl nebija braukts. Pat jūras viļņi nav salīdzināmi ar Daugavas ūdens haotisko viļņošanos. Rezultātā RĪGAS ŪDENS SVĒTKU ietvaros notikušajam Riga Grand Prix ūdens motocikliem izvērtās par kārtīgu pārbaudījumu ne tikai sportistu meistarībai, bet arī fiziskajai sagatavotībai.  Iespējams, ka tieši rupja spēka trūkums neļāva, kā ierasts, spīdēt Nellijai Šlēgelmilhai un Lienei Allerei – spēku izsīkums katra brauciena beigu daļā bija acīm redzams.

Runabout (sēdus vadāmo motociklu) klasē šoreiz toni noteica Krievijas un Igaunijas sportisti. Krievi nepārprotami bija ieradušies uzvarēt - ar lieliskiem motocikliem, kuru jauda pārsniedz 400 zirgspēkus un uzvarētāju attieksmi. Ja ne Vladislava Pugačova problēmas ar tehniku trešajā braucienā, šāds scenārijs arī būtu piepildījies. Šoreiz gan spēcīgāki izrādījās Igaunijas sportisti – pirmais Valerijs Truicevs, otrais – Antons Pankratovs. Trešais – cits Krievijas sportists Dmitrijs Bacurins. Nellija Šlēgelmilha šoreiz soli aiz pjedestāla – ceturtā. Tik smagā trasē šis rezultāts neapšaubāmi vērtējams kā labs sasniegums.

Arī Runabout Beginners klasē mūsējie turpat pie pjedestāla vien grozījās, godalgas gan atstājot krieviem un igauņiem. Visos braucienos stabili pirmais Dmitrijs Belovs (Kreivija), otrais un trešais – attiecīgi Aleksandrs Sippo un Heigo Hummels (abi Igaunija). No mūsējiem uzteicams ir Jāņa Burkas sniegums, kurš tik spēcīgā konkurencē spēja izcīnīt ceturto vietu.

SKI (stāvus vadāmo moču) klasē uz goda pjedestāla divas reizes kāpa Jānis Uzars un Artūrs Brencis. SKI Stock ieskaitē pirmo vietu atstājot igaunim Markusam Lutsokert, kurš vinnēja divus braucienus no trijiem, Jānis saņēma kausu par otro, bet Artūrs par trešo vietu. Publikas vismīlētāka sacensību dalībniece Liene Allere starp kungiem šoreiz ceturtā. SKI GP ieskaitē Jāņa Uzara sezonas līdera pozīcijas iešķobījās tikai trešajā braucienā. Laikam nogurums ņema savu daļu. Neskatoties uz to, Jānis finālā ieņēma savu ierasto goda pjedestāla augstāko pakāpienu otro un trešo vietu atstājot igaunim Andresam Kalmeram un Artūram Brencim. Šķiet, ka Artūrs šīs sacensības var saukt par veiksmīgākajām šajā sezonā. SKI Ladies Limited pirmā Liene Allere, otrā Elina Kaarnema (Igaunija), trešā Elga Uzare.

„Šīs bija fantastiskas sacīkstes. Katrs brauciens, katrā klasē bija neaizmirstams šovs, jo cīņa notika par katru trases metru un par katru pozīciju. Tas bija tas, ko skatītāji vēlas redzēt un redzēja,” norādīja Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs un sacensību organizators Modris Kalnciems. Savukārt Latvijas Ūdensmotociklu sporta asociācijas vadītājs Arvīds Šteinbergs bija gandarīts, ka beidzot Latvijā rīkotajās sacensībās piedalījās spēcīgie Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Igaunijas sportisti.

RĪGAS ŪDENS SVĒTKI tika organizēti sadarbībā ar Rīgas Domi, būvfirmu RE&RE, pasākumu operatoru UNTITLED un informatīvajiem atbalstītājiem – Radio SWH, Sporta Avīzi, žurnālu ŽZL un interneta portāliem   www.tvnet.lv,  www.orb.lv,  www.fhm.lv,  www.parsportu.lv. Par sacensību dalībnieku un apmeklētāju labsajūtu gādāja „Lauris Restaurant Service”, „Cēsu Alus” un „Red Bull”.

www.lumsf.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV