Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Noslēdzies autošosejas čempionāta 4. posms „Papa`s Racing Weekend”

LAF šosejas komisija, 26.08.2009. 16:31

Pagājušo svētdien Biķernieku trasē norisinājās Baltijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas autošosejas čempionāta 4. posms „Papa`s Racing Weekend”, kas pulcēja Baltijas sportistus, kā arī priecēja skatītājus ar vēl neredzētiem šoviem un balvām.
Noslēdzies autošosejas čempionāta 4. posms „Papa`s Racing Weekend”

Sacensību dienā gan skatītāji, gan sportisti tika lutināti ar lieliskiem laika apstākļiem un notika vēl neredzēts drifta šovs, kad Gvido Elksnis, kas iepriekšējā dienā Igaunijā notikušajā Latvijas drifta čempionāta posmā Raplā izcīnīja 2.vietu, kas garantēja viņam kopvērtējuma uzvarētāja godu, rādīja savu braukt prasmi tā saucamajā elkoņa līkumā – braucot sānslīdē.

Sacensības notika Super Production, Super 1600, Baltic Open, BMW325, Igaunijas Junioru un Nacionālajai klasēm, kas tika sadalītas atsevišķās grupās – SP, Super1600 un Baltic Open un atsevišķi -  BMW 325, Nacionālā klase un EE juniori.

Kvalifikācijā vislabāko laiku izdevās uzrādīt Super Production klasē startējošajam Uldim Timakam (Opel astra OPC) – 1:31:837. Uzreiz aiz viņa – Jānis Horeliks ar Honda Integra (1:32:094) un Mārcis Birkens ar savu Honda Civic Type-R (1:32:301). Baltic Open labākais kvalifikācijā – Egons Lapiņš (1:34:148), viņam sekoja Kristaps Blušs un Artūrs Ribko. Super 1600 klases kvalifikācijas uzvarētājs bija igaunis Rolands Feodorovs, kas uzrādīja visai konkurētspējīgu laiku – 1:34:995, šinī klasē kvalifikācijā attiecīgi otrais un trešais – Andres Hall (Igaunija) un pašmāju braucējs Armands Keišs.

Sākoties pirmajam sacensību braucienam bija skaidrs, ka uzvaru tik viegli izcīnīt nemaz nebūs un visi braucēji cīnīsies līdz galam. Divu braucienu summā Super Production klasē uzvaru izcīnīja Mārcis Birkens, kas sacensībās startē tikai otro sezonu, atstājot aiz sevis lietuvieti Paulius Krukauskas un mūsējo Jāni Horeliku, kas, savukārt ir ļoti pieredzējis auto šosejas sportists un ir vairākkārt startējis Eiropas līmeņa sacensībās Super 2000 klasē gan Somijā, gan citās Eiropas valstīs. Super 1600 klasē stratēja 10 dalībnieki un sīvā konkurencē visu goda pjedestālu dalīja mūsu kaimiņi – igauņi. Pirmo vietu ieguva Rolands Feodorovs (Igaunija), otrais – Andres Hall un trešais – arī Igaunijas pārstāvis Erko Eriste. Baltic Open 1 klasē startēja viena automašīna, kuru pilotēja lietuviete Ernesta Globyte, viņai arī uzvara šinī klasē. Baltic Open 2 no 6 dalībniekiem labākie izrādījās Egons Lapiņš, Arūnas Granskas un Kristaps Blušs.

Nacionālajā klasē jau iepriekšējā posmā savu pārsvaru pār konkurentiem kopvērtējumā bija nostiprinājis Vitālijs Kalmi, taču arī šoreiz viņš bija nenoķerams. Pirmajā braucienā startējis no 11. un otrajā no 5.starta pozīcijas viņš ar savu balto BMW 320 jau pirmajos apļos pierādīja, ka ir sava čempiona titula cienīgs un uzvarēja abos braucienos. Tātad 2 braucienu summā Vitālijs Kalmi ieguva 1.vietu, Jānis Kārkliņš – 2. vietā un Kārlis Ņikiforovs – trešais.

Igauņu BMW 325 ieskaites klasē, kas ir pielīdzināma mūsu Nacionālajai klasei goda pjedestālu dalīja Raimo Lang, Kristo Krinpus un Indrek Nilson – viņiem attiecīgi pirmā, otrā un trešā vieta.

Igaunijas Junioru klasē, kurā drīkst startēt jaunieši vecumā no 12-16 gadiem piedalījās 2 jaunie censoņi un uzvaru pār savu konkurentu Karl Raudsepp izcīnīja Martin Seppam.

Pirmsstarta treniņos tehniskas ķibeles piemeklēja lietuviešu Nissan Z 350, līdz ar to skatītājiem diemžēl nebija iespējas šo skaisto auto redzēt uz starta. Tāpat dažādu – gan tehnisku, gan finansiālu iemeslu dēļ nestartēja arī Formula Estonia klases braucēji, taču visi solījās nākamgad būt uz starta un priecēt skatītājus ar savu sniegumu.  

23. augusta sacīkstes lielie palīgi: Ģenerālsponsors – „Papa`s Racing Team”. Sponsori: „Scorpions Apsardze”, „Baltikums”, „Kumho tyres”, „Motul”, „Latvijas Balzāms”, „City Fitness”, „VanillaTravel”, „BM Auto”.

Atbalstītāji: „Aldi”, „Genarts”, „Viktora Noslēpums”, „Multicomp”, „CT Noma”, „ Mārtiņa Beķereja”, „T/C Mols”.

Informatīvie atbalstītāji: „Ātruma cilts”, „BalticRace.lv”, „esports.lv ”, „Forsāža.eu”, „BMWPower”, „Motors24.lv”, „Eiropas Hitu radio”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV