Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Valmierā notiks sporta-prieka spēles bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām „Mēs varam!”

Līga Tarbuna, 01.09.2009. 16:20

Sestdien, 5.septembrī, plkst.11.00 Valmierā, J.Daliņa stadionā sāksies sporta-prieka spēles bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām „Mēs varam!”. Tajās piedalīsies 17 komandas no Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas un Norvēģijas, kopumā pulcējot aptuveni 140 pasākuma dalībniekus. Dalībnieku vidū būs Valmieras sadraudzības pilsētas Solnas (Zviedrija), Berumas pašvaldības (Norvēģija), Porkuni skolas (Igaunija) pārstāvji, Dauguļu un Vaidavas speciālo internātpamatskolu audzēkņi, Camphill ciemata „Rožkalni” iemītnieki, Valmieras rajona invalīdu sporta kluba „Stars S” bērni un jaunieši, kā arī komandas no Baldones, Gaujienas, Raiskuma, Pamūšas un Purmsātu skolām.

Valmieras pilsētas pašvaldības ārējo sakaru koordinatore Sanda Deisone informē, ka šāds pasākums Valmierā notiks otro gadu. Pasākuma laikā cilvēki ar īpašām vajadzībām varēs satikties ārpus ierastās vides, vienlaikus pārbaudot savas sportiskās prasmes un gūstot pozitīvas emocijas. Sporta spēlēs dalībnieki varēs sacensties vairākās disciplīnās – tāllēkšanā, 60 un 400 metru skrējienā, bumbiņas mešanā mērķī, sitienos pa vārtiem un citās. Svarīgi, ka ikviena dalībnieka starts tiks atzinīgi novērtēts – visi saņems zelta medaļas un diplomus.

Pēc sportiskajām aktivitātēm, 5.septembra vakarā, „Mēs varam!” dalībnieki tiksies atpūtas vakarā, kas arī šogad norisināsies Valmieras Kultūras centrā. „Pagājušajā gadā bērni un jaunieši bija priecīgi par noorganizēto atpūtas vakaru – atpūta un dejas „dzīvās mūzikas” pavadījumā daudziem bija īpašs un emocionāls notikums, kas iepriekš vēl nebija piedzīvots,” saka Sanda Deisone.

Sanda Deisone pastāstīja, ka Valmierā ieradīsies skaitliski liela norvēģu delegācija. Tajā būs gan bērni un jaunieši, kas piedalīsies sacensībās, kā arī ilggadēji Valmieras sadarbības partneri un labdari, kuri darbosies kā brīvprātīgie un palīdzēs sacensību organizēšanas procesā. Viesi no Norvēģijas iecerējuši apmeklēt Dauguļu speciālo internātpamatskolu, viesoties pansionātā „Valmiera”, kur gatavos Norvēģijas nacionālo ēdienu – krējuma putru un uzstāsies nelielā koncertā. Savukārt Rud vidusskolas (Norvēģija) pārstāvji tiksies ar Vidzemes Augstskolas speciālistiem, lai runātu par turpmāko sadarbību projektā par Vidzemes Inovāciju un Tehnoloģiju centra izveidošanu.

Pasākumu organizē Dauguļu speciālā internātpamatskola sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, norisi atbalsta Valmieras sadarbības partneri Norvēģijā. Kā brīvprātīgie pieteikušies darboties vairāk 20 valmierieši. Organizatori aicina ikvienu apmeklēt pasākumu un uzmundrināt dalībniekus. Spēles notiks 5.septembrī no plkst.11.00-16.00 un 6. septembrī no plkst.9.30-14.00, kad norisināsies noslēguma pasākums un apbalvošana.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV