Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Pirmajā pārbaudē – zaudējums „Severstaļ”

Mārtiņš Kozlovskis, 07.09.2009. 10:36

Sestdien, 5. septembrī, Liepājas Olimpiskajā centrā savu pirmo draudzības spēli šajā sezonā aizvadīja basketbola klubs „Liepājas Lauvas”, kas visai līdzīgā mačā atzina Čerepovecas „Severstaļ” kluba pārākumu – 75:84.
Pirmajā pārbaudē – zaudējums „Severstaļ”

Šis mačs abiem klubiem bija interesants ar to, ka pie abu komandu vadības stūres bija iepriekšējās sezonas BK „Liepājas Lauvas” treneri – Oļegs Okluvos, kurš šobrīd vada Čerepovecas klubu un Armands Misus, kurš šajā sezonā būs „Liepājas Lauvas” galvenais treneris.

Abām komandām šī bija viena no pirmajām spēlēm šajā sezonā. „Lauvām” šī bija pirmā atrādīšanās, savukārt, krievu klubs savu šīs sezonas debiju aizvadīja vienu dienu iepriekš, kad Ventspilī tikās ar pašreizējiem Latvijas čempioniem BK „Ventspils”. Šajā mačā krietni pārāks bija Latvijas klubs, tādējādi svinot uzvaru ar 20 punktu pārsvaru.

Maču abas komandas iesāka itin līdzīgi un rezultāts auga vienmērīgi. Vadībā pabija te viena, te otra komanda, taču lielākoties vadībā turējās viesi no Čerepovecas, tādējādi noslēdzot pirmo spēles pusi savā labā – 37:42.

Trešās ceturtdaļas sākumā krievu klubs savu pārsvaru palielināja, taču pamazām iespēlējās arī liepājnieki, kuri pretiniekus ceturtdaļas vidū ne tikai noķēra, bet arī aizgāja priekšā pat ar 7 punktu pārsvaru. Kā vēlāk izrādījās, šis bija lielākas „Lauvas” pārsvars šajā mačā un pretinieki spēja pietuvoties. Līdz ar to, viss izšķīrās spēles galotnē, kur diemžēl nedaudz pārāki izrādījās pretinieki, tādējādi svinot uzvaru ar rezultātu – 75:84.

Rezultatīvu spēli liepājniekiem aizvadīja komandas jaunieguvums Juris Patmalnieks, kurš izcēlās ar 22 gūtajiem punktiem, turklāt 14 punkti tika gūti spēles otrajā puslaikā.

BK „Liepājas Lauvas” galvenā trenera Armanda Misus pēcspēles komentārs:

„Spēles galvenais mērķis bija noskaidrot jauno spēlētāju meistarību laukumā, jo spēle galu galā ir vislabākais treniņš. Šoreiz spēles rezultātam bija otršķirīga loma un tāpēc galvenais uzdevums bija censties dot katram spēlētājam pēc iespējas lielāku spēles laiku, kas veiksmīgi tika arī izdarīts. Protams, cīnījāmies par uzvaru, taču pāris kļūdas spēles izšķirošajā fāzē neļāva mums izcīnīt uzvaru.”

Cerams, ka šis zaudējums mūsu basketbolistiem īpaši netraucēs un turpmākajās spēlēs rezultāti neizpaliks. Jau šo pirmdien un otrdien liepājnieki divas pārbaudes spēles aizvadīs Klaipēdā, kur tiksies ar „Dņepr” no Ukrainas un „Saransk” no Krievijas. Savukārt, no 10. līdz 12. septembrim, „Lauvas” būs redzami savās mājās, kad komanda piedalīsies Liepājas Olimpiskā centra turnīrā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV