Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Noslēgušās veikborda sacensības „Nordic Open Cup 2009” un pirmais veikbordistu salidojums Latvijā

Inese Krūze, 07.09.2009. 15:36

5. septembī Ādažos pulcējās visi, kam veikbords ir aizraušanās, neatņemama dzīves satāvdaļa un izklaide, lai līdzās kopīgai atpūtai noskaidrotu arī Nordic Open Cup 2009 uzvarētājus.

Nordic Open Cup sacensības notika sešās grupās – meiteņu un zēnu līdz 14 gadiem, junioru sieviešu, junioru vīriešu no 15-18 gadiem, sieviešu un vīriešu grupās bez vecuma ierobežojuma.

Meiteņu grupā līdz 14 gadiem ar pārliecinošu punktu pārsvaru uzvarēja Katrīna Krūze, bet zēnu grupā godalgoto pirmo vietu ieguva Kristaps Jānis Beinerts. Junioru sieviešu grupā jau trešo gadu pēc kārtas nepārspēta palika Kristīne Bezbaile, savukārt junioru vīriešu grupā kā pirmais Didzis Gailītis. Didzis un Kristīne veikbordistu vidū tika atdzīti arī par 2009. gada labākajiem veikbordistiem. Un pelnīti! Didzis šovasar visus pārsteidza ar savu straujo izaugsmi, ir ieguvis gan Nordic Open Cup, gan Latvijas čempiona titulu, un bija viens no tiem, kas pirmo reizi Latvijas vēsturē devās uz Eiropas čempionātu veikbordā aiz laivas. Kristīne ar savu neatlaidību, uzdrīkstēšanos, cīņas sparu, atsaucību, mīlestību pret veikbordu un savu spilgto personību daudziem ir iespiedusies dziļi atmiņā un vairumam nemaz nebija jāprāto, kam atdot savu balsi, jo pirmais ko redz savu acu priekšā, domājot par to, kura ir vislabākā, ir tiešī Kristīne.

Sieviešu grupā (bez vecuma ierobežojuma) šogad bija patīkami daudz dalībnieces, kas sacensības šajā grupā padarīja daudz interesantākas. Sievietēm pievienojās arī Maija Kučinska (1994.g.). Tiesa Maiju pārspēt pagaidām neizdevās nevienai, līdz ar to Maija ieguva godalgoto pirmo vietu, aiz sevis atstājot Līgu Glāzeri, kura ar nelielu punktu pārsvaru uzvarēja Latvijas čempioni sieviešu grupā Dzintru Krūzi.

Pārsteigumiem pilna cīņa par godalgoto vietu izvērsās vīriešu grupā. Noslēdzoties sacensību braucieniem vēl neviens nenojauta to, ka trīskārtējais Latvijas čempions Jānis Siders šoreiz būs otrais. Trīs kritieni taisnē maksāja Jānim uzvaru, jo tika zaudēta iespēja veikt vairākus trikus, savukārt Vadims Makars, šīsdienas varonis, izdarīja visu un godam ieguva sacensību uzvarētāja titulu. 
 
Sacensības „Nordic Open Cup” organizēja apvienība 1080.

Sacensības atbalstīja: QUIKSILVER, ROXY, veikborda klubs PROMOBIUS, TIGE veikborda laiva.

Pilnus sacensību rezultātus jūs varat aplūkot www.1080.lv vai www.promobius.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV