Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Mārtiņš Morozs otrais Holandē

LŪMSF preses dienests, 11.09.2009. 10:43

Mārtiņš Morozs (UPB Energy, Liepāja) izcīnīja 2.vietu Holandē, Kerkdrīlas pilsētiņā notikušajā ADAC Vācijas atklātā čempionāta posmā ūdens motosportā Formula-4S laivu klasē.
Mārtiņš Morozs otrais Holandē

Spēcīgā vēja un lielo viļņu dēļ sacensību kvalifikācija Mārtiņam bija samērā nesekmīga – tikai piektā vieta. Toties divos „Sprint” braucienos, kas noteica finālbrauciena dalībniekus, liepājnieks startēja pārliecinoši. Pirmajā „Sprint” braucienā grūtības sagādāja laika apstākļi un Morozs ierindojās tikai 4. vietā, taču vēlāk vējš norima, viļņu vairs nebija, un otrajā - braucienā Mārtiņš izvirzījās vadībā. Tiesa, pēc diviem apļiem sacensības tika pārtrauktas, jo avarēja vācu pilots Norberts Gimpls. Pēc atkārtota starta tuvu no izstāšanās bija arī sacensību galvenais favorīts Hāgins, kurš centās apsteigt atkal vadībā esošo Morozu, tomēr Mārtiņš saglabāja līderpozīciju līdz finišam un uzvarēja, bet vācietim neveiksmīgais manevrs maksāja atkrišanu uz ceturto pozīciju braucienā, kā arī uz otro vietu fināla startā – uzreiz aiz mūsējā.

Finālā Hāginam izdevās spožs starts, un viņš jau pašā sākumā apsteidza Mārtiņu, saglabājot līderpozīciju līdz pat finišam un nedodot konkurentiem daudz iespēju apdraudēt savu līderpozīciju braucienā, posmā un čempionāta kopvērtējumā. M. Morozs finālbraucienā finišēja otrajā vietā.

„Mārtiņš sevi Holandē parādīja kā īstu cīnītāju, jo spēja uzvarēt kvalifikācijas „Sprint” braucienu summā ļoti nelabvēlīgos laika apstākļos un iegūt „Pole Position” finālbraucienam. Esmu ļoti apmierināts ar šo sacensību un aizvadīto sezonu kopumā. Ļoti ceru, ka nākamnedēļ, pēdējā čempionāta posmā, Mārtiņam izdosies uzlabot savu rezultātu kopvērtējumā,” saka treneris un tēvs Aldis Morozs.

ADAC Vācijas atklātā čempionāta ūdens motosportā Formula-4S laivu klasē pēdējais posms notiks 19.septembrī, Laufenā (Vācija).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV