Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

"Liepājas Lauvas" pagarinājumā piekāpjas „Tartu/Rock”

Mārtiņš Kozlovskis, 11.09.2009. 13:41

Ceturtdien, 10. septembrī, tika aizvadītas pirmās spēles Liepājas Olimpiskā centra rīkotajā turnīrā, kur pie uzvarām pirmajā dienā tika „Severstaļ” no Krievijas un „Tartu/Rock” no Igaunijas.
"Liepājas Lauvas" pagarinājumā piekāpjas „Tartu/Rock”

Liepājas Olimpiskā centra rīkotais turnīrs iesākās ar Čerepovecas „Severstaļ” un „DņiproAzot” komandu spēkošanos. Abas komandas maču iesāka ļoti rezultatīvi un pirmajā ceturtdaļā kopā tika gūti 58 punkti – 34:24 krievu komandas labā. Taču turpmāk spēle izlīdzinājās un pēc puslaika abas komandas vairs šķira tikai 2 punkti – 53:51 „Severstaļ” priekšā.

Otrajā puslaikā vadībā pabija te viena te otra komanda un rezultāts auga līdzīgi. Līdz ar to, viss izšķīrās tikai pašā mača galotnē, kur nedaudz pārāki izrādījās „Severstaļ” basketbolisti – 92:91.

Abas komandas savā starpā tikās jau 2 dienas iepriekš, kad tika aizvadīta draudzības spēle pirms gaidāmā turnīra. Arī tajā ar viena punkta pārsvaru triumfēja Oļega Okulova trenētie „Severstaļ”.

Savukārt, otrajā mačā tikās „Liepājas Lauvas” ar Igaunijas vicečempioniem „Tartu/Rock”. Spēle ļoti labi iesāka „Liepājas Lauvas” praktiski visu laiku esot vadībā. Pirmā ceturtdaļa tika noslēgta ar 12 punktu pārsvaru 30:18 un patīkami, ka otro spēli pēc kārtas „Lauvām” ir uzradies līderis – Juris Patmalnieks, kurš pirmajās 10 minūtēs guva 13 punktus.

Otrajā ceturtdaļā spēle izlīdzinājās, taču „Lauvas” iekrāto pārsvaru saglabāja, tādējādi dodoties atpūtā ar 10 punktu pārsvaru – 41:31. Pēc puslaika rezultatīvākie „Lauvām” bija komandas jaunie spēlētāji - Juris Patmalnieks un Sandis Silavs, attiecīgi 13 un 7 punkti. Savukārt, pretiniekiem labākais ar 7 punktiem bija iepriekšējās sezonas „Barons” spēlētājs Tods Abernetijs.

Pēc garā pārtraukuma nekas būtisks uz laukuma nemainījās un „Lauvas” turpināja veiksmīgi iekarot pretinieka grozu, turklāt, arī aizsardzība bija ļoti produktīva. Šī veiksmīgā spēle ļāva atrauties pat ar 17 punktu pārsvaru, taču pamazām apgriezienus uzņēma arī viesi, kuri līdz ceturtdaļas beigām spēja samazināt „Lauvas” pārsvaru līdz 11 punktiem – 57:46.

Diemžēl pēdējā desmitminūte iesākās kā auksta duša mūsu basketbolistiem, jo nepilnu trīs minūšu laikā igauņi panāca jau līdzsvaru spēlē – 59:59. Taču īstajā brīdī tālmetienu realizēja Kalvis Sprūde, kurš liepājniekiem atguva vadību. Turpinājumā abas komandas apmainījās ar tālmetieniem, izcēlās Vairis Pusaudzis, savukārt, pretiniekiem jau pieminētais Tods Abernetijs. Līdz ar to, viss izšķīrās pēdējās sekundēs. 4 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām rezultāts uz tablo vēstīja neizšķirtu un bumba bija mūsu rīcībā, taču pēdējais sekunžu metiens nebija precīzs , kas nozīmēja to, ka jāspēlē pagarinājums.

Pagarinājumā pirmos punktus guva igauņi, taču ātri vien Jevgēņijs Kosuškins atbildēja ar 3 punktiem. Kā vēlāk izrādījās, šie bija pēdējie „Lauvas” punkti, līdz ar to, pirmā turnīra spēle tika iesākta ar zaudējumu – 76:82.

Veiksmīgu spēli liepājnieku rindās aizvadīja Juris Patmalnieks, kurš guva 18 punktus. Ar 13 punktiem izcēlās Klāvs Ansons. Savukārt, pretiniekiem ar 18 punktiem labākais bija Morisons.

Pirmā spēļu diena ir aizvadīta un par līderiem ir kļuvuši Igaunijas vicečempioni „Tartu/Rock”, taču lielā mērā daudz kas būs atkarīgs no šīs dienas rezultātiem. Jau pulksten 17:00 savā starpā tiksies „Tartu/Rock” un „DņiproAzot” no Ukrainas, taču uzreiz pēc tam, pulksten 19:30 „Lauvas” mērosies spēkiem ar „Severstaļ” no Krievijas.

Skatītājiem ieeja: bezmaksas!

LOC kauss basketbolā, 10. septembris

BK „Liepājas Lauvas”
Patmalnieks 18, Ansons 13, Kosuškins 12, Sprūde 9, Pusaudzis 8, Silavs 8, Kravčenko 4, Zeltiņš 2, Mejeris 2, Frīdenbergs, E.Tukišs, Ate, Leiteris.

„Tartu/Rock”
Morrison 18, Abernety 17, Talts 16, Paade 13, Allingu 7, Eihfuss 5, Viask 4, , Leppik 2, Evart, Kaldre, Kitsing.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV