Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

„Liepājas Lauvas” piekāpjas Čerepovecas „Severstaļ”

Mārtiņš Kozlovskis, 14.09.2009. 09:19

Piektdien, 11. septembrī, BK „Liepājas Lauvas” arī savā otrajā Liepājas Olimpiskā centra rīkotā turnīra spēlē ar rezultātu 69:78 (21:22, 11:23, 20:19, 17:14) piekāpās Čerepovecas klubam "Severstaļ".
„Liepājas Lauvas” piekāpjas Čerepovecas „Severstaļ”

„Lauvas” turnīra pirmajā dienā mača pagarinājumā atzina igauņu vicečempionu „Tartu/Rock” komandas pārākumu, tādējādi uzsākot turnīru ar zaudējumu.

Savukārt, otrajā spēlē bija jātiekas ar Čerepovecas klubu, kas iepriekšējā dienā tika pie uzvaras pār „DņiproAzot”, līdz ar to, lai saglabātu vēl izredzes pacīnīties par 1. vietu, „Lauvām” bija nepieciešama uzvara.

Diemžēl jau ar pirmajām minūtēm liepājniekiem spēle īsti nevedās. Vislielākās problēmas mūsu basketbolistiem sagādāja pretinieku apskaužamā precizitāte no tālmetiena līnijas, kuri sākumā izvirzījās vadībā pat ar 10 punktu pārsvaru – 2:12. Taču turpinājumā iespēlējās arī mājinieki un rezultāts drīz vien tika līdzsvarots. Ilgi gan „Lauvām” līdzīgi spēkoties neizdevās, jo pretinieki turpināja nomētāt no tālās distances un dodoties lielajā pārtraukumā rezultāts uz tablo vēstīja mīnus 13 – 32:45.

Pēc pārtraukuma situācija uz laukuma īpaši nemainījās. Pretinieki droši turējās vadībā un pirms pēdējām 10 minūtēm joprojām vairāk kā 10 punktu deficīts – 52:64.

Arī izšķirošās ceturtdaļas sākumā mūsu basketbolistiem nekādi neizdevās pietuvoties. Visbeidzot ceturtdaļas vidū vairākus punktus pēc kārtas guva Kosuškins, Kravčenko un Pusaudzis, tādējādi pietuvojoties pat līdz mīnus 5, taču tuvāk tikt tā arī neizdevās un liepājniekiem nācās samierināties ar zaudējumu – 69:78.

Rezultatīvākais „Lauvu” sastāvā bija Jevgēņijs Kosuškins, kurš guva 20 punktus. 17 punkti Klāva Ansona rēķinā. Pretiniekiem labākais ar 23 punktiem bija Sergejs Zaharovs.

Līdz ar to, „Lauvas” sestdien savu pēdējo turnīra spēli aizvadīs ar „DņiproAzot” komandu no Ukrainas, tādējādi noskaidrojot 3. vietas ieguvējus. Savukārt, par 1. vietu turnīra izšķirošo spēli aizvadīs „Tartu/Rock” un BK„Severstaļ”, kuri zaudējuma rūgtumu šajā turnīrā vēl nav izjutuši.

LOC turnīrs basketbolā vīriešiem, 11. Septembris

BK „Liepājas Lauvas”

Kosuškins 20, Ansons 17, Kravčenko 11, Pusaudzis 5, Patmalnieks 5, Zeltiņš 4, Mejeris 4, Sprūde 3, Tukišs, Frīdenbergs, Ate, Kanbergs, Silavs, Leiteris, Tomašs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV