Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Turnīrā uzvar „Tartu/Rock”, „Liepājas Lauvas” ceturtajā vietā

Mārtiņš Kozlovskis, 14.09.2009. 15:05

Sestdien, 12. septembrī, ar spēli „Liepājas Lauvas” pret „DņiproAzot”  noslēdzās Liepājas Olimpiskā centra starptautiskais turnīrs basketbolā vīriešiem. Turnīrā visspēcīgākā izrādījās „Tartu/Rock” komanda, savukārt, ceturtajā vietā ierindojās basketbola klubs „Liepājas Lauvas”.
Turnīrā  uzvar „Tartu/Rock”, „Liepājas Lauvas”  ceturtajā vietā

Jau pēc vakardienas mačiem bija skaidrs, ka šīsdienas pirmajā spēlē starp „Tartu/Rock”  un BK „Severstaļ” noskaidrosies 1. vietas ieguvēji, savukārt, otrajā spēlē starp „Liepājas Lauvas” un „DņiproAzot” 3. vietas ieguvēji.

Pirmajā spēlē, pulksten 11:00 savā starpā tikās abas vienīgās komandas, kuras zaudējuma rūgtumu šajā turnīrā nebija piedzīvojušas –  „Tartu/Rock” no Igaunijas un BK „Severstaļ” no Krievijas.

Spēles sākums iesākās līdzīgs un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu – 13:13. Savukārt, otrajā desmitminūtē Igaunijas vicečempioni strauji uzņēma apgriezienus, tādējādi izvirzoties vadībā pat ar 14 punktu starpību – 36:22. Pēc pārtraukuma nekas būtisks nemainījās un „Tartu/Rock” droši maču nospēlēja līdz galam (85:68), kļūstot par Liepājas Olimpiskā centra turnīra uzvarētājiem.

Savukārt, otrajā spēlē  par 3. vietu tikās „Liepājas Lauvas” un „DņiproAzot”  no Ukrainas. Pirmo ceturtdaļu labāk iesāka viesi, kuri lielāko daļu turējās vadībā, taču pašā puslaika izskaņā vairākus tālmetienus realizēja mājinieki, pārņemot vadību spēlē – 33:30 „Lauvas” vadībā.

Pēc pārtraukuma situācija būtiski izmainījās un viesi ne tikai panāca līdzsvaru, bet ātri aizsteidzās priekšā, noslēdzot trešo ceturksni savā labā – 40:50. Diemžēl mūsu basketbolistiem lauzt spēles gaitu neizdevās un arī trešajā turnīra spēlē tika piedzīvots zaudējums – 61:77.

Rezultatīvākais liepājniekiem bija Vairis Pusaudzis, kurš guva 14 punktus. 13 punktus pieplusoja Mārtiņš Kravčenko. Pretiniekiem labākais ar 16 punktiem bija Aleksejenko.

Uzreiz pēc izšķirošajām spēlēm komandām bija jānosauc savi labākie spēlētāji un par labāko „Liepājas Lauvas” sastāvā tika atzīts Vairis Pusaudzis. „DņiproAzot” komandā labākais bija Aleksejenko, savukārt „Severstaļ” rindās šo godu izpelnījās Sergejs Zaharovs. Par labāko „Tartu/Rock” rindās atzina Todu Abernetiju, kurš kļuva arī par turnīra vērtīgāko spēlētāju, vidēji spēlē gūstot 19,3 punktus un izdarot 4 rezultatīvas piespēles.

Līdz ar to, turnīrs ir noslēdzies ar igauņu uzvaru un cerams, ka šāda mēroga spēles Liepājā  būs arī nākamgad. Lielu paldies turnīra organizatori par atbalstu saka Liepājas Pilsētas Domei, Nike, T-Bodei, kafejnīcai Lotte, Dzintara Boulingam, liepajniekiem.lv, Radio SWH, Liepājas Bloks, Addiction.

LOC turnīrs basketbolā  vīriešiem, kopvērtējums

1.Tartu/Rock
2.BK Severstal
3.DniproAzot
4.BK Liepājas Lauvas

Turnīra vērtīgākie spēlētāji:

Tods Abernetijs  Tartu/Rock
Sergejs Zaharovs BK Severstal
A.Aleksejenko  DniproAzot
Vairis Pusaudzis  BK Liepājas Lauvas

Tods Abernetijs – turnīra vērtīgākais spēlētājs(MVP).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV