Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Noslēgusies Olimpiskā diena 2009

Mārtiņš Brižs, 14.09.2009. 15:07

Ar labu garastāvokli un prieku par sportiski pavadītu dienu ir beigusies Olimpiskā diena 2009.
Noslēgusies Olimpiskā diena 2009

Dienas gaitā bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem un ģimenēm Rīgas Olimpiskais centrs sniedza iespēju gan sportot, gan iegūt informāciju, kur ar šiem sporta veidiem nodarboties turpmāk. Šo brīnišķīgo dienu nodrošināja pasākuma ģenerālsponsors „Latvijas Mobilais Telefons”, kā arī organizatori – Latvijas Olimpiskā komiteja, Rīgas Olimpiskais sporta centrs un Olimpisko Sacensību aģentūra sadarbībā ar sporta klubiem un federācijām.

Uz pasākumu pulcējās bērni un jaunieši un pieaugušie gan individuāli gan kopā – ģimenēs. Džudo klubs „Lido” rādīja paraugdemonstrējumus un cīņas paņēmienus, „Florbola klubs Rīga” darbojās vienā zālē kopā ar „Rīgas skolēnu pils badmintona sekcija” un spēlēja gan badmintonu, gan florbolu, kas zālē radīja īpaši draudzīgu atmosfēru. „Bērnu futbola attīstības centrs” pārsteidza dalībniekus un ļāva pašiem dalībniekiem sajusties, kā galda futbola figūriņām kas iesietas striķos varēja pārvietoties pa laukumu tikai horizontāli, tādejādi padarot šo spēli atraktīvu un azartisku. Pacietību un precizitāti uz mākslīgās zāles varēja izbaudīt tie, kas nonāca pie kluba „Rīgas golfa skola” treneriem. Iekštelpu piedāvājums noslēdzās ar fizioterapeitiem, kas ar atraktīvu spēļu palīdzību sniedza padomus, kā justies sportā pēc iespējas labāk. Ārā darbojās vēl četri sporta veidi. Kalnu slēpošanas klubi „Reflex” un „Rīgas favorīts” pierādīja, ka arī vasarā ir rīki ar kuriem var traukties no kalna un trenēties ziemai, klubs „Asi” apmācīja skrituļslidošanā un drosmīgākās ģimenes pat spēlēja hokeju. „Swedbank jaunatnes basketbola līga” bija sagādājusi veselu improvizētu basketbolistu komandu, kuru dalībniekiem vajadzēja uzvarēt. Un noslēgumā visu āra sporta veidu piedāvājumu noslēdza „Latvijas volejbola federācija”, kur dalībnieki varēja spēlēt pludmales volejbolu kopā ar olimpiešiem Aleksandru Samoilovu un Mārtiņu Pļaviņu.

Liels paldies par pasākuma atbalstīšanu ģenerālsponsoram Latvijas Mobilais Telefons, kā arī sponsoriem Swedbank, Venstpils Nafta, Latvijas Gāze un Latvijas Valsts Meži, kā arī visām sporta organizācijām un entuziastiem.

Varbūt piedzīvotais iedvesmos kādu nākotnē kļūt par nopietnu sportistu, vai pamudinās savu brīvo laiku pavadīt aktīvi. Varbūt šī sportiskā un olimpiskā gaisotnē pavadītā diena kļūs par interesantu piedzīvojumu. Varbūt tā radīs tevī pārliecību par veselīga dzīvesveida nepieciešamību. Varbūt zinot cik daudz prieka nes šādas dienas tu nākamreiz nepaliksi mājās.


Vēsture:

Olimpiskā skrējēju diena pasaulē notiek kopš 1987.gada. Šādi Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) aicina pasaules valstu Nacionālās olimpiskās komitejas atzīmēt SOK dzimšanas dienu. SOK dibināts 1894. gadā 23. jūnijā Parīzē.

Latvijā Olimpiskais skrējiens tiek organizēts kopš 1992.gada.

2008. gadā pasaulē un arī Latvijā Olimpiskā skrējiena diena pārtapa par Olimpisko dienu, pasākuma programma tika paplašināta un paralēli Olimpiskajam skrējienam notiek daudz un dažādas citas sportiski aktīvas, izglītojošas aktivitātes, tādā veidā iepazīstos ar Olimpiskajiem principiem, ideāliem un vērtībām, popularizējot aktīvu un veselīgu dzīves veidu.


Informācija interneta mājas lapā www.osagentura.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV