Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Pols Bonoms satriec Ārču Red Bull Air Race Porto

Lana Daniela, 14.09.2009. 17:17

Svētdien, 13. septembrī, Pols Bonoms no Lielbritānijas uzvarēja Red Bull Air Race posmu Porto, piesakot sevi kā reālāko kandidatūru arī uz visas sērijas uzvaru.
Pols Bonoms satriec Ārču Red Bull Air Race Porto

Līdz pēdējam brīdim saglabājās intriga par to, kurš īsti iegūs augstāko apbalvojumu, jo Bonoma sīvākais sāncensis Hanns Ārčs finālā uzrādīja ļoti labu sniegumu, taču lidoja pirmais. Publikai nācās gaidīt gan austrālieša Meta Hola startu (beigās sensacionāla trešā vieta kā šī gada jauniņajam), gan ungāra Pētera Bešanē lidojumu, lai uzzinātu, apsteigs Bonoms Ārču vai ne. 720 tūkstoši skatītāju abās Douro upes pusēs vēroja šīs aizraujošās divu dienu sacensības, kurās bez lieliskajiem Red Bull Air Race dalībniekiem varēja redzēt gan vietējo militāro helikopteru priekšnesumus, gan reaktīvās lidmašīnas, gan citus aerobātikas trikus.

Bonoms uzrādīja 1:09:23 laiku savā fināla lidojumā pa 6,6 km trasi uz Douro upes starp 17 gaisa vārtiem zem skaidrajām un saules apspīdētajām Porto debesīm. Ārčs bija ātrs, tomēr 0,94 sekundes lēnāks par sezonas līderi. Preses konferencē pēc sacensību noslēguma viņš gan solīja darīt visu, lai sacensību pēdējā posmā Barselonā Pols dabūtu trūkties. Britam šogad veicas labi, un Porto tam bija tikai kārtējais apliecinājums. Sezonā tā viņam ir otrā uzvara, tagad viņš ar 55 puntiem ir vadībā, jo Porto ieguva ga 12 punktus par uzvaru finālā, gan 1 punktu par uzvaru kvalifikācijas sacensībās sestdien, 12. septembrī. Otrajā vietā kopvērējumā ir austrietis Hanns Ārčs ar 51 punktu. Viņam seko Mets Hols ar 33 punktiem, apsteidzot gan Nikolā Ivanofu no Francijas, gan amerikāni Maiku Mangoldu.

„Paldies, Porto!” teica laimīgais Bonoms tiklīdz pa radio uzzināja savu rezultātu trasē, taču preses konferencē viņš sacīja, ka cīņa vēl nav galā un viņš nejūtas kā sezonas uzvarētājs jau pirms pēdējām Barselonas sacensībām. „Esmu bijis šajā situācijā arī iepriekš. Četri punkti nav daudz, ja kopā uzvarētājs var iegūt 13.” Sezonas rezultāts izšķirsies 3. un 4. oktobrī Barselonā, kur tiks noskaidrots Red Bull Air Race 2009 pasaules čempions.

Sekojiet līdzi sacensībām arī Latvijā, sakoties labākos sacensību momentus VIASAT Sport Baltic un TV6 kanālos!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV