Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Liene Allere izcīna piekto vietu Eiropas čempionāta posmā Francijā

LŪMSF preses dienests, 15.09.2009. 10:25

Aizvadītajās brīvdienās Francijas galvaspilsētā Parīzē, notika Eiropas atklātā čempionāta pēdējā posma sacensības ūdens motocikliem, kurās Latvijas sportiste Liene Allere (Latvia Jet Ski Racing Team) izcīnīja piekto vietu šajā posmā un sesto vietu UIM SPES CLASSPRO Eiropas čempionāta kopvērtējumā.
Liene Allere izcīna piekto vietu Eiropas čempionāta posmā Francijā

Par pēdējā Eiropas čempionāta posma uzvarētāju kronēja mājinieci Džūliju Bulto. Otrajā vietā ierindojās Stefānija Balcer no Portugāles. Trešajā vietā posmā palika vēl viena francūziete Dženifera Menārda. Par Eiropas čempioni kronēja japānieti Juki Kurajaši, kura pirmo reizi čempionāta vēsturē spēja aizvest titulu prom no Eiropas. Juki pēdējā posmā tikai par naga tiesu spēja apsteigt mūsu pašu Lieni, kurai šā gada sacensības bija debija starptautiskajā arēnā. EČ sudraba medaļu izcīnīja Francijas Grand Prix ieguvēja Dž. Bulto, trešajā vietā atstājot Lielbritānijas sportisti Anju Coleij.

„Esmu priecīga par sasniegto, bet sarūgtināta, ka nespēju saglabāt izcīnīto trešo vietu pēc pirmās sacensību dienas,” tā Liene Allere pa tālruni no Francijas. „Man ir labs motocikls, bet nav tik ļoti uzlabots un jaudīgs kā bija pārējām konkurentēm. Lai, kā centos, nespēju noturēt konkurentes aiz sevis un nācās samierināties ar 5.vietu Francijas posma izcīņā,” ar nelielu nožēlu secina Liene – 2009. gada Latvijas un Baltijas valstu čempione ūdens motocikliem.

„Ir patīkami, ka Latvijas sportisti atgriežas UIM pasaules un Eiropas čempionātos. Lienes Alleres panākums ir ļoti atzīstams, pēc vairāku gadu nepiedalīšanās UIM pasaules prestižākās sacensībās ūdens motocikliem,” ar gandarījumu saka Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems. „Ceru, ka 2010.gada sezonā Latvijas ūdens motociklisti izrādīs nopietnu konkurenci pasaules labākajiem sportistiem, jo šogad ievērojami ir audzis mūsu pilotu tehniskais un fiziskās sagatavotības līmenis,” piebilst Kalnciems.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV