Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Priekules Kausā triumfē Ieva un Arunas

Žanis Buklovskis, 15.09.2009. 12:00

Pagājušajā nedēļas nogalē Priekulē notika Latvijas reitinga sacensības šautriņu mešanā "Priekules Kauss 2009". Zīmīgi, ka sacensības notika jaunuzceltajā Piekules daudzfunkcionālajā sporta hallē.
Priekules Kausā triumfē Ieva un Arunas

Kungi individuāli
Kungu konkurencē sacensībās piedalījās 43 dalībnieki, kuri tika salozēti astoņās grupās. Pēc apakšgrupu spēlēm 32 labākie turpināja cīņas par 2009. gada Priekules Kausu šautriņu mešanā. Bet tie, kuriem neizdevās izkļūt no apakšgrupām, turpināja cīņas gandarījuma turnīrā, kurā uzvaru svinēja Uldis Supe.

Astotdaļfināli
Astotdaļfinālā Arūnas Čiplys ar 3:0 pieveica Raimondu Jankūnu, Tomas Šakys sīvā cīņā ar 3:2 pieveica Arvydasu Kvedaru,  Pēteris Alberliņš ar 3:0 bija pārāks par Kristapu Deksni, Mareks Gražuls ar 3:0 pieveica Darjus Repšis, Imants Nikolajevs ar 3:0 apspēlēja Kasparu Abramenko, Guntars Grebskis ar 3:0 pārspēja Kalvi Gertneru, Ronalds Mežals ar 3:1 pārspeja Ģirtu Ločmeli, Jurijus Stekoļņikovas ar 3:0 pārspēja Egilu Vītolu.

Ceturtdaļfināli
Ceturtdaļfinālos notika daudz saspringtākas spēles un vienīgajā spēlē, kura noslēdzās ar 3:0, Ronalds piekāpās Jurijusam. Arūnas ar 3:2 ar lielām grūtībām pieveica savu tautieti Tomasu un kvalificējās pusfinālam, kur viņam pievienojās Mareks, ceturtdaļfinālā ar 3:2 ļoti spraigā cīņā pārspējot Pēteri. Savukārt Guntars ar 3:2 ne mazāk sīvā cīņā pārspēja Imantu.

Pusfināli
Pusfinālā starp Arūnasu un Mareku liela cīņa nenotika atšķirībā no Bauskas Kausa, kur cīņa notika par katru punktiņu. Iespējams, tas skaidrojasm ar Mareka grūto uzvaru ceturtdaļfinālā un pusfinālam emociju nepietika. Arūnas svinēja uzvaru ar 4:0 un iekļuva finālā. Radikāli pretēja aina notika otrajā pusfinālā starp Jurijusu un Guntaru. Iespējas bija abiem, bet šoreiz ar rezultātu 4:3 labāks izrādījās Guntars.

Fināls
Fināls izvērtās ļoti dramatisks un saspringts. Pirmo legu ar 20. šautriņu savā labā noslēdza Arūnas. Guntars, otro legu pabeidzot ar 20. šautru, izlīdzināja rezultātu. Iespējams, tas sapurināja Arūnasu ,un nākamos divus legus viņš uzvarēja, pabeidzot ar 15. un 18. šautriņu.

Arūnasam piektajā legā bija iespēja pabeigt spēli ar rezultātu 4:1, bet pēc kļūdas lega nobeigumā Guntars samazināja rezultāta starpību 2:3. Sestajā legā Guntaram bija ideāla iespēja izlīdzināt rezultātu, bet pēc vairākām kļūdām pie nobeiguma Arūnas pietuvojās un noslēdza spēli savā labā ar 4:2.

Arūnasam vidējais ar vienu šautru - 24,40, bet Guntaram - 23,20. Sērijas virs simts Arūnasam - 11x100+, 3x140+, Guntaram - 4x100+, 2x180.

Dāmas Individuāli

Dāmu sacensībās piedalījās 12 šautriņu metējas, kuras tika ielozētas 4 apakšgrupās. Pēc apakšgrupu spēlēm astoņas labākās dāmas sacentās izslēgšanas spēlēs, bet pārējās cīnījās gandarījuma turnīrā, kurā pārāka bija Biruta Skvirecka.

Ceturtdaļfināli
Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē galvenā sacensību favorīte un Latvijas Reitinga līdere Ieva Brikamne-Buklovska ar  3:2 pārspēja Diānu Grabčiku, bet otrajā ceturtdaļfinālā Areta Kovaļevska ar 2:3 piekāpās Arūnei Kvedarienei. Trešajā ceturtdaļfinālā Natālija Zelenika viegli ar 3:0 pārspēja Irenu Čiplieni. Savukārt pēdējā ceturtdaļfināla spēlē Latvijas reitinga vicelīdere Vita Grebska ar 3:0 pārspēja Signi Sinkēviču.

Pusfināls
Abi pusfināli noslēdzās ar identiskiem rezultātiem. Pirmajā pusfinālā Ieva ar 4:1 pārspēja Arūni un nodrošināja sev vietu finālā, kur viņai pretī stājās viņas pāriniece Natālija, kura pusfinlaā pārspēja Vitu.

Fināls
Fināls izvērtās trillera cienīgs, un intriga tajā saglabājās no sākuma līdz beigām. Pirmajā legā Natālija izmantoja Ievas kļūdu nobeigumā un izvirzījās vadībā. Taču nākamajā legā Ieva rezultātu izlīdzina. Trešajā legā Natālija atkal izvirzās vadībā 2:1. Ceturtajā legā abas spēlētājas kļūdījās pie dubultajiem, bet šoreiz veiksmīgāka bija Ieva, un rezultāts atkal bija neizšķirts. Piektajā legā pirmo reizi vadībā izvirzījās Ieva, bet jau sestajā legā Natālija izlīdzināja rezultātu un uzvarētāja noskaidrošanai vairs paliika tikai viens legs.

Pēdējo legu labāk iesāka Ieva. Natālija savukārt lega otrajā pusē pietuvojās Ievai, bet šoreiz nedaudz pietrūka un Ieva noslēdza spēli 4:3 savā labā.

Ievai vidējais ar vienu šautru - 17,64, bet Natālijai - 17,14. Sērijas virs simts Ievai - 7x100+, 1x140+, Natālijai - 7x100+.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV